Nadal preživio opasnost iz Rusije: Rafa u sjajnom meču slomio Hačanova

Španac je izgubio prvi set, u drugom je Hačanov kod vođstva 5:4 servirao za 2:0 u setovima, ali u presudnim trenucima nije imao dovoljno koncentracije
0 komentar(a)
nadal, Foto: Reuters
nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.08.2018. 23:08h

Rafael Nadal je došao do osmine finala US opena, pobjedom nad Karenom Hačanovim, u iscrpljujućem meču, najboljem u dosadašnjem toku turnira - 3:1 (5:7, 7:5, 7:6, 7:6).

Španac je izgubio prvi set, u drugom je Hačanov kod vođstva 5:4 servirao za 2:0 u setovima, ali u presudnim trenucima nije imao dovoljno koncentracije. U gemu koji je mogao da mu promijeni karijeru napravio je dvije vezane duple greške!

Prvi igrač svijeta se vratio u život, iskoristio poklon-poene neiskusnijeg Rusa i izjednačio.

U trećem je prvo spasao tri vezane brejk lopte, a zatim u taj-brejku iskoristio petu set loptu, poveo 2:1 i uveo meč u mirniju završnicu.

U trećem gemu je oduzeo servis rivalu, kontrolisao sve do desetog gema, u kome je servirao za meč, a kojeg je izgubio bez osvojenog poena – 5:5…

Hačanov je dobio energiju, stigao i do set lopte za 2:2, ali je Nadal uveo i četvrti set u taj-brejk. Nije bilo dileme, poveo je 5:1, pa 6:1 i konačno otklonio opasnost iz Rusije.

U osmini finala ga čeka Gruzijac Nikoloz Basilašvili.

U četvrtu rundu ide i peti nosilac Kevin Anderson koji je u još jednom sjajnom meču savladao Denisa Šapovalova 3:2.

Njegov rival biće Dominik Tim, koji je bio bolji od Tejlora Frica 3:1.

Bonus video: