Nadal rutinski, Švarcman herojski do četvrtfinala, Čiliću maraton protiv Fonjinija

Prošao je i Huan Martin del Potro koji je u tri seta bio bolji od Džona Iznera
0 komentar(a)
nadal, Foto: Reuters
nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2018. 18:11h

Rafael Nadal osvojio je i 37. uzastopni set na Rolan Garosu, pobijedivši maksimalnim rezultatom upornog i talentovanog Njemca Maksimilijana Marterera - 6:3, 6:2, 7:6.

Nadal je prva dva seta dobio na rutinu i klasu, u trećem je morao da se pomuči, ali u taj-brejku nije dozvolio iznenađenje i slavio 7:4.

U četvrtfinalu ga čeka Dijego Švarcman, heroj dana u Parizu.

Omaleni Argentinac je gubio 2:0 od Kevina Andersona, pa 5:3 u trećem setu, Južnoarikanac servirao za meč, kada je počeo furiozan preokret.

Švarcman je osvojio četiri naredna gema, smanjio na 2:1, a u četvrtom setu izjednačio u taj-brejku bez izgubljenog poena.

Odlučujući set je donio čak šest brejkova, četiri puta je Švarcman oduzeo servis rivalu za konačnih 3:2 (1:6, 2:6, 7:5, 7:6, 6:2).

Među osam najboljih je Huan Martin del Potro, koji je u sva tri seta dozvoljavao po četiri gema Džonu Izneru.

Argentinac je u prva dva dijela igre pravio brejk u sedmom gemu, a u trećem je to učinio već na startu kada je poveo sa 2:1.

Popularni Delpo će za plasman u polufinale igrati sa boljim iz duela Marina Čilića i Fabija Fonjinija.

Del Potrov naredni rival je Marin Čilić, koji je poslije tri sata i 41 minut eliminisao Fabija Fonjinija - bilo je 6:4, 6:1, 3:6, 6:7, 6:3.

Hrvat je imao meč loptu u četvrtom setu, ali je sve nadoknadio u petom - uzeo je servis protivniku za 4:3, a onda još jedan kada je stavio tačku na trijumf.

Bonus video: