Nadal slavio u klasiku, Đoković potvrdio da je na dobrom putu

U 51. teniskom “blokbasteru”, prvom poslije godinu i šest dana, Nadal je slavio 7:6, 6:3, u meču koji je podsjetio na nekadašnje rivalstvo i na dane kada su dva teniska asa vodila teške i neizvjesne borbe
107 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2018. 20:46h

Rafael Nadal je u finalu, a Novak Đoković vjerovatno prvi put u karijeri može da bude zadovoljan nakon poraza.

U 51. teniskom “blokbasteru”, prvom poslije godinu i šest dana, Nadal je slavio 7:6, 6:3, u meču koji je podsjetio na nekadašnje rivalstvo i na dane kada su dva teniska asa vodila teške i neizvjesne borbe.

Za Đokovića je to veliki uspjeh, nakon svega što se događalo u posljednje dvije godine – velike krize, neugodne povrede, operacije, nedostatka samopouzdanja...

Njihov polufinalni duel na Mastersu u Rimu imao je očekivan ishod, s tim da je srpski teniser pružio možda i jači otpor nego što se očekivalo i predviđalo.

Prvi set su odigrali kao nekada, uz mnogo preokreta, lijepih poena, dobrih razmjena.

Đoković je u prvom gemu imao dvije brejk lopte, Nadal mu oduzeo servis za 3:2, servirao za set kod 5:3.

Sjajan gem odigrao je Đoković u odlučujućem momentu, stigao do taj-brejka, u kome je Španac imao više koncentracije.

Kod vođstva 5:4, osvojio je dva naredna poena na servis rivala i poveo 1:0.

U drugom setu došao je do prednosti 2:1, u gemu u kome je Đoković napravio dvije neiznuđenje greške.

Bio je to prelomni trenutak, Đoković je do kraja jednom ugrozio servis Nadala, koji je sačuvao prednost za 5:3, a u narednom gemu završio meč.

Rival Nadalu u finalu biće njemački teniser Aleksandar Zverev, pošto je pobijedio petog igrača sveta Marina Čilića iz Hrvatske sa 7:6, 7:5.

Branilac titule je pobijedio posle nešto više od dva sata. U prvom setu nije bilo brejka, pa je odigran tajbrejk, koji je treći teniser svijeta dobio sa 15:13.

U drugom setu Zverev je dva puta oduzeo servis Čiliću, koji je napravio jedan brejk, a to je Njemcu bilo dovoljno da se plasira u finale.

Finale je u nedjelju poslije 15 časova.

U finalu u konkurenciji teniserki, od 13 časova, igraće Rumunka Simona Halep i Ukrajinka Elina Svitolina.

Halep je pobijedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 4:6, 6:1, 6:4, dok je Svotolina bila bolja od Estonke Anet Kontavejt sa 6:4, 6:3.

Galerija

Bonus video: