Nadal srušen u „francuskoj revoluciji”, Đoković dominirao

Luka Puj je kompletirao fenomenalan dan za svoju zemlju, jer je nakon pet setova, tj. četiri sata i sedam minuta spektakularnog tenisa savladao Bika sa Majorke sa 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6.
80 pregleda 5 komentar(a)
Luka Puj, Foto: Reuters
Luka Puj, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2016. 07:38h

Francuska revolucija u Njujorku srušila je jednog od kraljeva tenisa, Rafaela Nadala.

Luka Puj je kompletirao fenomenalan dan za svoju zemlju u Velikoj jabuci, jer je nakon pet setova, tj. četiri sata i sedam minuta spektakularnog tenisa savladao Bika sa Majorke sa 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6.

Momak koji je godinu počeo kao 78. na ATP listi je pokazao klasu plasmanom u polufinale Mastersa u Rimu i ulaskom u četvrtfinale Vimbldona, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će savladati Nadala.

Španac je igrao fenomenalno u prva tri kola, teniski stručnjaci su počeli stidljivo da najavljuju napad na titulu u Njujorku, ali ga je 25-godišnji Francuz razornim udarcima spriječio da dođe do četvrtfinala na šestom uzastopnom grend slemu.

Rafa je u 5. setu imao brejk prednosti, vodio je 4:2, da bi Puj preokrenuo na 5:4. U taj-brejku je poveo 6:3, ali je Rafa izjednačio na 6:6 i onda propustio veliku šansu za novi mini-brejk i meč-loptu, jer je lak forhend poslao u mrežu.

Puj je dobio novu priliku da ostvari najveću pobjedu u karijeri i nije je propustio, već je fenomenalnim forhendom završio meč.

U četvrtfinalu će igrati sa Gaelom Monfisom, koji je u prvom meču dana lako savladao Markosa Bagdatisa (6:3, 6:2, 6:3).

Za razliku od Nadala, Novak Đoković nije dozvolio nikakvo iznenađenje. Prvi reket svijeta je pokazao da je ušao u pravu formu, jer je talentovanom Britancu Kajlu Edmundu prepustio svega sedam gemova (6:2, 6:1, 6:4).

Njegov rival u četvrtfinalu će biti još jedan Francuz, Žo-Vilfred Conga, koji je razoružao Džeka Soka (6:3, 6:3, 6:7, 6:2).

Bonus video: