Nadal: Znao sam da slijedi težak period za mene

Španac je izgubio u četvrtfinalu ATP turnira u Pekingu od Slovaka sa 6:7 (7-9), 6:4, 6:3
3 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Beta AP
Rafael Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.10.2014. 21:17h

Drugi teniser svijeta Rafael Nadal izjavio je poslije poraza od Martina Kližana da će mu biti potrebno neko vrijeme da se vrati u ritam, prenosi „B92”.

Španac je izgubio u četvrtfinalu ATP turnira u Pekingu od Slovaka sa 6:7 (7-9), 6:4, 6:3.

Rafa će sledeću šansu imati na Mastersu u Šangaju koji počinje sledeće nedelje.

"Znao sam da će za mene biti težak ovaj dio sezone. Neće biti lako poslije svega što se desilo. Uvijek kada ste u autu po nekoliko mjeseci, drugačije je nego kada na početku sezone počinjete od nule, kao što sam rekao prije nekoliko dana. Vraćate se, a drugi igrači su u ritmu. Fizički se osjećate mnogo umornije“, rekao je Nadal.

Španac se već nekoliko puta u karijeri našao u situaciji da se vraća poslije duge pauze, a prošle sezone je imao nevjerovatnu seriju.

"Sa druge strane u prošlosti mi je išlo dobro poslije povreda. Pozitivan sam da ću uskoro biti spreman i da ću se dobro takmičiti sa svima“.

Drugi teniser svijeta imao je prednost brejka u drugom i trećem setu, ali nije uspio da je zadrži.

"Moram da mislim dan po dan, da pokušavam što je prije moguće da budem bolji i to brzo. Ali, potrebno mi je vrijeme, boriću se za to. Naporno ću raditi, sa pravim stavom, da igram bolje nego što sam to uradio danas. Pokušaću i biću spreman ako završim sezonu. Uzeću nedelju i po dana odmora, a onda ću mjesec dana trenirati kako bih bio u perfektnom stanju za početak sezone, koju ću pokušati da počnem pozitivnim emocijama”.

On je naveo da je svjestan u kom stanju se nalazi njegovo telo.

"Nemam 20 godina, imam 28 i po. Moram da vodim računa o svemu što radim, jer je najvažnija stvar za mene da mogu da se takmičim što je duže moguće“, zaključio je Nadal.

Bonus video: