Naklon za najboljeg igrača bez Grend slema: David Ferer se oprašta od najveće scene

US open će biti njegov posljednji Grend slem, ali ne i posljednji turnir u karijeri
74 pregleda 0 komentar(a)
Ferer, Foto: Reuters
Ferer, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2018. 12:45h

Prvi dan US opena, na centralnom terenu, u noći između ponedjeljka i utorka, zatvoriće Rafael Nadal i David Ferer.

Uobičajeno je da svjetski broj jedan igra u najboljem terminu i na najvećoj sceni, ali zvijezda tog meča neće biti Nadal, već njegov rival i prijatelj.

David Ferer (36) posljednji put će igrati na Grend slem turniru, nakon 18 godina blistave karijere, u kojoj je stekao reputaciju najboljeg igrača koji nikada nije osvojio jedan od četiri najveća turnira.

Jedan od najvećih teniskih fajtera svih vremena, čovjek koji je u svakom meču davao maksimum, koji se borio sa najvećim i uspio da dođe do trećeg mjesta na svjetskoj listi, u najjačoj konkurenciji ikada, odlučio je da se polako oprosti od teniske scene.

US open će biti njegov posljednji Grend slem, ali ne i posljednji turnir u karijeri.

Odlučio je da naredne godine "posjeti" sva mjesta u kojima je ostavuo najveći trag - Ouklend, Buenos Ajres, Akapulko, Barselonu i Madird, gdje će na španskom Mastersu reći konačno zbogom.

Biće i dio španskog Dejvis kup tima u polufinalnim mečevima sa Francuskom, sredinom septembra, jer je upravo zahvaljujući njemu Španija i došla do završnice.

Ferer je odlučio četvrtfinalni duel sa Njemačkom, u rodnoj Valensiji, nakon što je u pet setova savladao Filipa Kolšrajbera za pobjedu svog tima - 3:2.

U ta četiri sata i 51 minut stala je cijela njegova karijera neumornog borca, igrača za koga nema izgubljene lopte i poena...

David Ferer je sada 148. igrač svijeta, ali renking je potpuno nebitan.

On je sa 27 titula na ATP turu treći najtrofejniji španski teniser, iza Nadala i Manuela Orantesa.

Ima i tri Dejvis kup Salatare, koliko i Rafa, Felisijano Lopes i Fernando Verdasko.

Ali, iznad svega ima poštovanje svih pravih ljubitelja tenisa i igrača, sa kojima je 18 godina dijelio teren. I zato zaslužuje i dostojanstven oproštaj, na istom terenu na kome su posljednje mečeve u karijeri igrali Pit Sampras i Andre Agasi...

Bonus video: