Nikoleta Bulatović i Nina Kalezić u finalu dubla

0 komentar(a)
Rojal kup, Foto: Teniski klub As
Rojal kup, Foto: Teniski klub As
Ažurirano: 17.09.2015. 18:15h

Nikoleta Bulatović i Nina Kalezić plasirale su se u finale dubla na Rojal kupu, teniskom turniru u Podgorici, koji se igra za nagradni fond od 25 hiljada dolara.

Njih dvije su u crnogorskom polufinalu porazile Andreu Ćetković i Ivanu Klać sa 6:4, 6:3.

"Imale smo mnogo sreće kada je žrijeb u pitanju. Igrale smo u grču, s obzirom na to da nam je bio prvi meč na turniru, pošto su nam protivnice, bez borbe, predale ranije duele. U finalu očekujem veliku borbu i nadam se da će publika biti zadovoljna. I ove godine sve je odlično organizovano", rekla je Nikoleta Bulatović.

Naše teniserke će u finalu (petak, 16.30 sati) igraće sa Makedonkom Linom Gjorčeskom i Turkinjom Melis Sezer, koje su u drugom polufinalu dominirale protiv Letonki Denize i Dijane Marčinkevice sa 6:2, 6:0.

"Veoma smo zadovoljne pobjedom. U finalu daćemo sve od sebe. Priželjkujem trijumf, iako neće biti lako zbog visoke temperature", izjavila je Nina Kalezić.

U osmini finala singla, Dea Herdželas iz Bosne i Hercegovine je preskočila Italijanku Đuliju Gato-Montikone, drugu kosturašicu i prošlogodišnju polufinalistkinju, koja je bila prinuđena da preda meč zbog povrede pri rezultatu 6:0, 1:0 za Herdželas.

Četvrta nositeljka, Austrijanka Barbara Has, teže nego što se očekivalo, opravdala je ulogu favorita protiv Poljakinje Kataržine Kave (4:6, 6:3, 6:3).

Šesta nositeljka, Holanđanka Kvirin Lemoan, izgubila je od Martine Trevizan iz Italije sa 6:1, 4:6, 6:2, sedma nositeljka, Hrvatica Tena Lukas eliminisala je Ukrajina Sofiju Kovalec, i to poslije preokreta - 5:7, 6:2, 6:4.

U polufinalu je već Čehinja Gabrijela Pantukova kojoj je treća nositeljka, Francuskinja Fiona Fero, zbog povrede, predala meč.

Bonus video: