Nišikori iznenadio Federera, Anderson bolji od Tima na startu ATP finala

Nišikori i Anderson su napravili velike korake ka plasmanu u polufinale iz grupe Lejton Hjuit
0 komentar(a)
Kei Nišikori, Foto: Reuters
Kei Nišikori, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2018. 22:01h

Japanac Kei Nišikori iznenadio je drugog favorita finala ATP sezone, Švajcarca Rodžera Federera u 1. kolu grupe Lejton Hjuit. Japanac je slavio sa 2:0 (7:6, 6:3), nakon 86 minuta igre.

Da Federer nije neranjiv pokazao je prvi set u Londonu u kojem mu Nišikori nije dozvolio brejk šansu, i uspio je da u taj-breku dođe do vezanih pet set lopti (6:1).

Federer je spasao tri ali je onda Nišikori iskoristio svoj servis.

U drugom setu je Federer ispustio dvije vezane brejk lopte odmah na staru, dok je Japanac u drugom gemu iskoristio prvu.

Pobjeda Japanca je iznenađujuća ako se zna da ga je Federer dva puta lako dobijao sa po 2:0 na Mastersima u Šangaju i Parizu u posljednjih mjesec dana. Sada Federer vodi protiv Nišikorija sa 7:3 u pobjedama.

Južnoafrikanac Kevin Anderson pobjedom je otvorio finale ATP sezone u Londonu, pošto je u dva seta dobio Austrijanca Domninika Tima (6:3, 7:6).

Finale Mastersa u Londonu igra se za nagradni fond od osam miliona dolara.

U drugoj grupi Gustavio Kuerten, sjutra od 15 sati igraju Aleksandar Zverev i Marin Čilić, dok će u terminu od 21 sat na teren Novak Đoković protiv Džona Iznera.

U polufinale će se plasirati po dva najbolja tenisera iz obje grupe, a pobjede sa 2:0 veliki su kapital za prolazak u plej-of.

Bonus video: