Nišikori: Približavam se velikoj četvorci

66 pregleda 0 komentar(a)
Kei Nišikori, Foto: Reuters
Kei Nišikori, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2015. 16:58h

Japanski teniser Kei Nišikori rekao je danas da smatra da se približava najboljim igračima svijeta i dodao da mu je naredni cilj u karijeri osvajanje titule na nekom masters ili grend slem turniru.

Nišikori je postavljen za petog nosioca na Vimbldonu, pa je tako nadmašio zemljakinju Kimiko Date Krum, koja je 1994. i 1996. godine bila šesti nosilac u ženskom singlu na trećem grend slem turniru u sezoni.

"Ne osjećam nikakav pritisak iz Japana, jer živim u SAD. Trudim se da ne mislim previše o tim stvarima. Mislim, osjećam pritisak ponekad, ali se dobro nosim sa tim", rekao je Nišikori na konferenciji za novinare, prenosi BBC.

Nišikori je tokom 2014. godine uspio da pobijedi prvu četvorku sa ATP liste - Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Endija Mareja i Stana Vavrinku.

"Mislim da im se približavam. Žao mi je što nisam uspio da osvojim više titula, ali pobjeđivao sam ih nekoliko puta. Moj sljedeći cilj je osvajanje masters ili grend slem turnira", rekao je peti teniser svijeta.

Japanaca je prošle nedjelje povreda primorala da preda polufinale turnira u Haleu, ali je istakao da je spreman za prvo kolo na Vimbldonu i meč protiv Simona Bolelija iz Italije.

"Biće teško, to je sigurno. On je dobar na travi, ali dobro sam se pripremio i dobro se osjećam", dodao je Nišikori.

Takmičenje na Vimbldonu, najprestižnijem teniskom turniru, počeće u ponedjeljak.

Bonus video: