Nole brani Serenu: Volim je, sudija je morao da shvati njene emocije - Vijesti.me
ŠAMPION US OPENA UZ SLAVNU KOLEGINICU

Nole brani Serenu: Volim je, sudija je morao da shvati njene emocije

"Volim Serenu, saosjećam se sa njom. Teško je i sudiji da se sa stolice vidi sve. Svi su bili u nezgodnoj situaciji, bilo je mnogo emocija, Serena je plakala, kao i Naomi. Bilo je baš teško", istakao je srpski as

serena vilijams
serena vilijams (Foto: Reuters)

Novak Đoković je nakon osvajanja US opena u izjavi za "USA Today" kazao da sudija Karlos Ramos nije trebalo da kazni Serenu Vilijams u ženskom finalu, već da je morao da sagleda kompletnu situaciju i uzme u obzir povećane emocije Amerikanke.

"Mislim da sudija nije morao da ide sa Serenom do krajnjih granica, pogotovo što je gren slem finale. Postoji debata, ali mislim da je taj detalj promijenio tok meča i da je bio nepotreban. Emocije su normalna stvar i izražene su kada se borite za titulu na Grend slemu", rekao je Đoković za "USA Today", prenosi Tanjug,

Vilijams je poslije kazne zbog "koučinga" sudiji Ramosu rekla da je "lopov", nakon čega joj je oduzet i gem, što je bio jedan od prelomnih trenutaka meča.

"Volim Serenu, saosjećam se sa njom. Teško je i sudiji da se sa stolice vidi sve. Svi su bili u nezgodnoj situaciji, bilo je mnogo emocija, Serena je plakala, kao i Naomi. Bilo je baš teško", istakao je srpski as.

Đoković nije želio da se upušta u polemiku oko navoda da se različiti standardni primjenjuju za muškarce u odnosu na žene.

"Serena inspiriše sve, posvećena je sportu... Ipak, kao što je rekla, Osaka zaslužuje da ima svoj trenetak", zaključio je Novak.