Novak Đoković je kralj tenisa

Đoković upisao 32. pobjedu od početka 2011. godine, čime je prekinuo niz Nadala od 37. uzastopnih trijumfa na šljaci
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: REUTERS
Novak Đoković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.05.2011. 19:29h

Novaka Đokovića je, bez obzira što ATP lista pokazuje drugačije, definitivno najbolji teniser svijeta.

Za srpskog tenisera od početka 2011. godine prosto nema granice, pao je i Rafael Nadal (7:5, 6:4) poslije dva sata i 27 minuta na njegovom terenu, na šljaci, koja mu je najdraža podloga, i to usred Madrida.

Dva najtiražnija španska sportska lista, Marka i As, odali su priznanje Đokoviću uz naslove “Đoković u Madridu istakao kandidaturu za broj 1” i “Ni Nadal nije mogao da prizemlji Đokovića”.

Poslije devet neuspješnih pokušaja, Novak je konačno savladao “kralja šljake” i prekinuo niz Španca od 37 uzastopnih pobjeda i ujedno nastavio svoj niz pošto je upisao 32. trijumf za redom. Sada ni rekord Džona Mekinroa, koji je na početku sezone 1984. godine vezao 42 trijumfa, ne izgleda toliko nemoguć za rušenje.

- Hvala svima, a Rafa izvini, imao si loš dan. Uvijek je zadovoljstvo igrati protiv tebe i nadam se da ćemo igrati još mnogo ovakvih mečeva. Hvala svima koji su pomogli organizaciji ovakvog turnira i mislim da dijelim mišljenja ostalih igrača koji kažu da ovaj turnir stalno napreduje - rekao je Đoković.

Dvojica najboljih tenisera svijeta do sada su odigrali 25 mečeva, iz kojih je Nadal 16 puta izašao kao pobjednik. Ipak, Đoković je slavio u posljednja tri susreta, i to u finalima Indijan Velsa, Majamija i Madrida. Đoković je od početka ove sezone osvojio je šest turnira - Australijan open, Dubai, Indijan Vels, Majami, Srbija open i Madrid.

Na startu meča Nadal je poveo 40:15, a onda je Đoković zaigrao kao u transu. Dobio je taj gem, kao i naredna tri i činilo se da Špancu nema spasa u prvom setu.

Međutim, nije se predavao i uspio je da smanji na 4:3, potom i da izjednači na 5:5. Đoković je dobio gem na svoj servis, a potom napravio brejk uz samo jedan izgubljen gem za prvi set (7:5).

Drugi set je počeo sa dva brejka, a onda su obojica tenisera čuvali svoje servise do desetog gema, kada je Novak opet napravio brejk za novi trijumf, 1000 poena i ček od 590.000 eura.

- Bravo za Novaka i njegov tim. Ove sezone rade zaista nevjerovatne stvari - rekao je Nadal.

Bonus video: