Novak nam je rekao da prekida karijeru - plakali smo i pitali ga šta radi

„Okupio je sve nas i poručio: ‘Drugari, završio sam’. Bila sam zbunjena, a onda je Novak rekao Eduardu (Artaldi) da priča sa sponzorima i prenese im da prestaje na šest mjeseci, godinu, možda i zauvijek”, rekla je Jelena Đoković
14600 pregleda 2 komentar(a)
Umalo napustio tenis 2018. godine: Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Umalo napustio tenis 2018. godine: Novak Đoković, Foto: Beta/AP

Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, otkrila je da je sadašnji broj jedan privremeno bio napustio tenis, piše B92.

To je bilo 2018. godine, ubrzo nakon operacije lakta, povrede koja ga je dugo mučila i zbog koje je bio neprepoznatljiv.

Sve je rezultiralo porazom od Francuza Benoe Pera u drugom kolu Mastersa u Majamiju.

„Rekao mi je: ‘Prekidam. Izgubio sam u Majamiju, to je bio težak udarac’. Okupio je sve nas i poručio: ‘Drugari, završio sam’. Bila sam zbunjena, a onda je Novak rekao Eduardu (Artaldi) da priča sa sponzorima i prenese im da prestaje na šest mjeseci, godinu, možda i zauvijek”, rekla je Jelena u razgovoru sa Grejemom Besindžerom.

„Plakali smo i svi su mu govorili: ‘Šta radiš? Nije sada vrijeme’, da ne smije da odustane... Onda smo otišli na odmor, htio je da se izoluje od tenisa i kada je to, onda ne želi ni da ga gleda. A ja volim tenis, vodila sam djecu da igram s njima, a onda se Novak pojavio četvrtog dana. Vidio me je kako igram protiv stare mašine za tenis, Stefan se pored takođe igrao... Za njega tenis nije više bio zabavan, htio je da uživa bez priitiska”.

Jelena je nastavila u dahu.

„Došao je bez patika, majice, samo u šortsu i rekao: ‘Mogu li da dobijem reket’, na šta sam mu odgovorila: ‘Ne, ti si napustio tenis. Napusti teren, ovo je naše vrijeme’. Šalili smo se malo, a Stefan mu je govorio: ‘Tata, možeš sada ti’. Uzeo je reket i loptice, servirao nekoliko puta i rekao: ‘Hm, ne osjećam se loše’. Pitala sam ga da li možemo zajedno da igramo i uradili smo to".

„Posljednjeg dana odmora uzeo je adekvatnu majicu za trening i patike i rekao mi: ‘Pozvaću Marijana (Vajda) i pitaću ga da se vrati i bude mi opet trener’. Odgovorila sam: ‘Kako to misliš?’, uz osmijeh... Ostalo je istorija”.

Jelena je opisala da je Novak žurio sa povratkom na teren nakon operacije lakta.

„To je bila ona godina kada je žurio da se vrati tenisu poslije operacije. Tih 10 dana se osjećao kao da neće više igrati tenis. Nije imao dobre rezultate, žarko ih je želio i bio je nestrpljiv. Mnogi su mu govorili da uspori, a onda je počeo da bude. Iako djeluje da nije neki gubitnik, ipak jeste. Oporavlja se kao Feniks, nalazi motivaciju i ponovo sve počinje da gradi”, zaključila je Đokovićeva supruga.

Bonus video: