Ispale Osaka i Serena Vilijams, Halep do četvrtog kola za samo 55 minuta

Japanka je prekinula niz od 16 uzastopnih pobjeda na grend slem turnirima
1963 pregleda 0 komentar(a)
Katerina Sinjakova
Katerina Sinjakova
Ažurirano: 01.06.2019. 21:38h

Subota je bila kobna za prvu teniserku svijeta, Japanku Naomi Osaku i najveću teniserku svih vremena, Serenu Vilijams!

Osaka je eliminisana u trećem kolu od Čehinje Katerine Sinjakove sa 6:4, 6:2.

Osaka je u prva dva kola Rolan Garosa uspjela da se vrati i pobijedi nakon izgubljenog prvog seta, ali joj to nije pošlo za rukom i danas. Na današnjem meču napravila je čak 38 neiznudjenih grešaka, naspram samo 13 Sinjakove.

Ovaj poraz znači i da je Osaka prekinula niz od 16 uzastopnih pobjeda na grend slem turnirima.

"Ovo je nevjerovatno. Ovo je bio moj najbolji tenis", rekla je Čehinja nakon meča.

Sinjakova, trenutno 42. teniserka svijeta u singlu i prva u dublu, za plasman u četvrtfinale boriće se protiv Amerikanke Medison Kiz, koja je bila bolja od Ane Blinkove u tri seta (6:3, 6:7, 6:4).

Sinjakova u prethodnih 18 nastupa na grend slem turnirima u pojedinačnoj konkurenciji nikada nije stigla do četvrtog kola i ovo je njena prva pobjeda u karijeri nad igračicom iz top 3.

Serena Vilijams je bila nemoćna pred naturalizovanom Amerikankom Sofijom Kenjin (6:2, 7:5), koja je prije 20 godina rođena u Moskvi, i koja do meča sa Serenom imala šest pobjeda i osam poraza na najvećim turnirima.

Međutim, "došla je glave" vlasnici rekordne 23 grend slem titule.

Kenin, 35. na WTA listi, u osmini finala igraće protiv Ešli Barti, koja je sa 6:3, 6:1 pobijedila Andreu Petković.

Branilac trofeja, Rumunka Simona Halep, treća teniserka svijeta, plasirala se u osminu finala pošto je pobijedila Ukrajinku Lesju Curenko sa 6:2, 6:1, nakon svega 55 minuta igre.

Halep je i dalje na dobrom putu da postane prva teniserka koja je uspjela da odbrani titulu na nekom grend slem turniru još od Serene Vilijams kojoj je to pošlo za rukom na Vimbldonu 2016.

Naredna protivnica aktuelnoj šampionki Rolan Garosa biće joj Poljakinja Iga Švjontek, koja je pobijedila Portorikanku Moniku Puig sa 0:6, 6:3, 6:3.

Španska teniserka Aljona Bolsova pobijedila je Jekaterinu Aleksandrovu iz Rusiej sa 2:0 (6:2, 7:5) a u narednoj rundi Rolan Garosa igraće protiv Amande Anisimove, koja je sa 27:6, 6:4 pobijedila Rumunku Irinu Begu.

Bonus video: