Pehar Vladici Babić

Posljednja prepreka su bile Čehinja Katerina Vankova i Slovenka Maša Zec-Peškirič, koje je crnogorsko-hrvatski tandem savladao sa 6:4, 6:7, 10:5
80 pregleda 3 komentar(a)
Vladica Babić, Foto: Roxal Cup, NLB Banka
Vladica Babić, Foto: Roxal Cup, NLB Banka
Ažurirano: 13.09.2013. 18:28h

Mlada Podgoričanka je zablistala pred svojom publikom - Vladica Babić je u paru sa Hrvaticom Ivom Mekovec osvojila titulu na Rojal kupu u Donjim Kokotima.

Posljednja prepreka su bile Čehinja Katerina Vankova i Slovenka Maša Zec-Peškirič, koje je crnogorsko-hrvatski tandem savladao sa 6:4, 6:7, 10:5.

Babićeva i Mekovec će jučerašnji dan dugo pamtiti, jer su prvo nakon velikog preokreta u polufinalu savladale naturalizovanu Njemicu crnogorskog porijekla Dejanu Raičković i Hrvaticu Emu Mikulčić sa 2:6, 7:5, 10:2.

"Njemačko”-hrvatska kombinacija je bila na korak od trijumfa, jer je vodila 5:3 u 2. setu, ali su Babićeva i Mekovec napravile seriju 4:0, a onda iskoristile zamah i u super taj-brejku slavile sa čak 10:2.

U finalu su gubile 5:4 u 2. setu, vratile brejk, ali su u 13. gemu poražene sa čak 7:1. Nisu dozvolile da ih to pokoleba, već su u novom super taj-brejku dominirale...

Poznate su i polufinalistkinje singla. Jasmina Tinjić iz BiH je srušila Austrijanku Ivon Nojvirt (6:4, 6:1), a naredna protivnica joj je Anet Kontavajt, koja je istovjetnim rezultatom porazila Slovakinju Karin Morgošovu.

Prva kosturašica Stefani Fogt iz Lihtenštajna je savladala Mađaricu Agneš Buktu (7:6, 6:3), dok je Italijanka Đulija Gato-Montikone bila bolja od Amerikanke Džulije Koen (6:2, 6:2).

Bonus video: