Peneta eliminisala Šarapovu

Interesantno, Ruskinja je do večeras imala skor 12-0 u sezoni u mečevima u kojima je igrala tri seta
0 komentar(a)
Peneta, Foto: Reuters
Peneta, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.09.2011. 22:16h

Treće kolo US opena bilo je krajnji domet za veliku šampionku Mariju Šarapovu - Ruskinja je izgubila od Italijanke Flavije Penete sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:4) i to je, uz ispadanje Petre Kvitove na startu, i najveća senzacija u ženskon dijelu turnira do sada.

Senzacija, jer je Šarapova bila postavljena za treću nositeljku u Njujorku, došla je na turnir nakon što je osvojila Sinsinati i sve je ukazivalo na to da može da ide do kraja. Međutim, na terenu to nije bilo to, Peneta je imala brzinu i snagu više...

Interesantno, Ruskinja je do večeras imala skor 12-0 u sezoni u mečevima u kojima je igrala tri seta.

"Nikako nisam zadovoljna igrom, zato ni rezultat nije mogao da dođe. Bilo je previše grešaka, a Peneta je ozbiljan protivnik i sve je kaznila", rekla je Šarapova, osvajačica US opena iz 2006.

Šarapova je u meču sa 26. nositeljkom napravila čak 60 neiznuđenih grešaka (Peneta 35), pa ni 12 vinera više u odnosu na protivnicu nisu mogli da promijene stvari na „Artur Ešu”.

Peneta će u narednoj rundi da igra sa Kineskinjom Šuai Peng koja je eliminisala Juliju Gergeš (6:4, 7:6).

Druga nositeljka Vera Zvonarjeva bila je bolja od Španjolke Anabel Medina Gariges (6:4, 7:5) i sada je čeka okršaj sa Sabinom Lisicki.

Bonus video: