Pobjeda Del Potra, Federer izabrao Mareja

Federeru je i set bio dovoljan za pobjedu u grupi u današnjem duelu sa Del Potrom, i uspio je da ga osvoji sjajnom igrom i brejkom na početku drugog seta
0 komentar(a)
Del Potro, Foto: Beta AP
Del Potro, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.11.2012. 17:22h

I prije posljednjeg meča turnira osmorice najboljih tenisera svijeta u ovoj sezoni, na finalu Mastersa u Londonu poznati su nedjeljni polufinalisti.

Pobjednik grupe A, Novak Đoković će igrati protiv drugoplasiranog iz B grupe, Argentinca Huana Martina del Potra, dok će Švajcarac Rodžer Federer snage odmjeriti sa domaćim teniserom, Endijem Marejem.

Federeru je i set bio dovoljan za pobjedu u grupi u današnjem duelu sa Del Potrom, i uspio je da ga osvoji sjajnom igrom i brejkom na početku drugog seta.

Del Potro je slavio za drugu poziciju, 2:1 (7:6, 4:6, 6:3).

Ta pobjeda je omogućila Argentincu prolaz zbog set količnika 5:3, pa bi i maksimalna pobjeda Španca Davida Ferera nad Jankom Tipsarevićem, bila pirova, jer bi Španac uz isti broj bodova mogao samo do količnika od 4:3.

Federer je bio bliži dobijanju prvog seta protiv Argentinca, pošto je u osmom gemu ispustio tri brejk prilike. Ipak, Argentinac je do kraja seta odigrao dobro i u taj-breku slavio sa 7:3.

Federer je potom u drugom setu odmah napravio brejk i do kraja tog dijela igre fantastično servirao za pobjedu u grupi i bijeg od svjetskog broja jedan u polufinalu.

Da ga je samo set zanimao, Švajcarac je pokazao značajnim padom u igri u drugom setu, pa je odmah “poklonio” servis Argentincu.

Bonus video: