Počeo Australijan open: Federer i Cicipas rutinski, kraj za Ćorića i Đerea

Švajacarac je u prvom kolu lako izašao na kraj sa Amerikancem, Stivom Džonsonom - 3:0
4095 pregleda 0 komentar(a)
Federer nakon meča, Foto: Twitter.com/AustralianOpen
Federer nakon meča, Foto: Twitter.com/AustralianOpen
Ažurirano: 20.01.2020. 13:57h

Prvi Grend slem turnir u sezoni Australijan open, počeo je sinoć, neki mečevi su završeni, neki prekinuti zbog kiše, a jedan od tenisera kojem kiša nije poremetila planove je Rodžer Federer.

Švajacarac je u prvom kolu lako izašao na kraj sa Amerikancem, Stivom Džonsonom. Bilo je 3:0 (6:3, 6:2, 6:2), pa Federera u drugom kolu očekuje duel sa pobjednikom meča između Kventina Helisa i Filipa Krajinovića.

Kada je riječ o meču sa Džonsonom, Federer je od starta krenuo jako i ranim brejkom je osvojio prvi set. U nastavku je bio još ubjedljiviji i za 84 minuta prošao u narednu rundu.

Grčki teniser Stefanos Cicipas ubjedljivo je pobijedio Italijana Salvatorea Karuza sa 6:0, 6:2, 6:3.

Prošlogodišnji polufinalista Australijan opena, šesti teniser svijeta, do pobjede je stigao poslije sat i 43 minuta igre.

"Prošla godina je bila izvanredna i nadam se nečemu sličnom i ove godine... ili još boljem", rekao je Cicipas posle meča.

Njegov naredni protivnik biće Nemac Filip Kolšrajber, koji je u prvom kolu bio bolji od Amerikanca Markosa Girona u tri seta - 7:5, 6:1, 6:2.

U drugo kolo prošao je i Grigor Dimitrov. Bugarski teniser je bio bolji od Argentinca, Huna Londera 3:1.

Dimitrov je prvi set izgbio 6:4, da bi u nastavku zaigrao bolje, naredna tri seta riješio u svoju korist - bilo je 6:2, 6:0, 6:4 i bez većih problema zakazao duel sa boljim iz meča između Leonarda Majera i Tomija Pola.

A svoj nastup u Melburnu završio je Borna Ćorić. Hrvat je poražen od Sema Kverija 3:0 (6:3, 6:4, 6:4). Eliminisan je i srpski teniser Laslo Đere. Bolji od njega bio je Jošihito Nišioka - 3:1 (6:4, 3:6, 6:2, 7:6).

Bonus video: