Potresna priča Jelene Dokić: Tukao me je svakodnevno, ležala sam u krvi, htjela da se ubijem...

"Fizički sam patila, bilo je dana kada sam ležala u krvi, ali pshički sam bila uništena. Kao djevojčica od 11-12 godina proživljavala sam sve to. Zašto? Zbog, recimo, loše odrađenog treninga, ili poraza", ispričala je Jelena Dokić, priznavši da je više puta razmišljala o samoubistvu
208 pregleda 11 komentar(a)
jelena dokić, Foto: Dailytelegraph.com.au
jelena dokić, Foto: Dailytelegraph.com.au
Ažurirano: 11.11.2017. 20:21h

"Tukao me svakodnevno. Tukao me, čini mi se, bukvalno svakog dana od kada sam počela da igram tenis. Jednom sam od njegovih batina izgubila svijest. Nazivao me k.....".

Ovo je dio biografije Jelene Dokić, nekada supertalenovane australijske teniserke srpskog porijekla, koji govori o njenom odnosu sa ocem Damirom.

Naziv biografije zove se "Nesalomiva", a potresna ispovijest svojevremeno četvrte igračice na WTA listi, obišla je svijet.

"Fizički sam patila, bilo je dana kada sam ležala u krvi, ali pshički sam bila uništena. Kao djevojčica od 11-12 godina proživljavala sam sve to. Zašto? Zbog, recimo, loše odrađenog treninga, ili poraza", ispričala je Jelena Dokić, priznavši da je više puta razmišljala o samoubistvu.

"Najteži trenutak je možda bio taj kada me otac napustio 2000. godine, nakon poraza u polufinalu Vimbldona, od Lindsi Davenport. Ostala sam sama na terenu, nije mi dozvolio da se vratim u hotel. Spavala sam u svlačionici, nisam smjela da izađem napolje. Ne prvi put...", rekla je Jelena u intervjuu za australijsku TV stanicu "ABC".

Jedna od stvari za kojom žali je ta što je na insistiranje oca prihvatila da igra za SR Jugoslaviju 2001. godine...

"Kada bih mogla da vratim vrijeme, nikada mu to ne bih dozvolila. To je bila velika greška", kazala je 34-godišnja Dokić, koja je rođena u Osijeku.

Ona je, i pored svega, rekla da ne mrzi svog oca, ali i da ne traži žaljenje.

"Ja sam, bez obzira na sve, srećnija od većine ljudi na ovom svijetu", kazala je ona.

Bonus video: