Pravila ITF-a kočnica da Raonić odmah nastupi za Crnu Goru

Raonić nam je kazao da kada se stvore uslovi neće biti nikakvih problema da se uđe u proceduru za sticanje prava nastupa za Crnu Goru, ali za sada to nije moguće - rekao je Rašović.
81 pregleda 0 komentar(a)
Milos Raonic, Foto: REUTERS
Milos Raonic, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.02.2011. 15:42h

Crnogorski teniser sa kanadskim pasošem Miloš Raonić zbog ranije preuzetih obaveza za sada ne može da nastupa za Crnu Goru, rekao je danas predsjednik Teniskog saveza Crne Gore (TSCG) Dimitrije Rašović.

On je u razgovoru za agenciju MINA kazao da Raonića ometaju i pravila Svjetske teniske asocijacije (ITF) koja preciziraju da bi mogao da igra za drugu reprezentaciju nakon tri godine od posljednjeg reprezentativnog nastupa.

Prema njegovim riječima, Raonić već godinu nije igrao za Kanadu tako da bi trebale da prođu još dvije kako bi stekao pravo nastupa za Crnu Goru.

- Kod njega postoji volja, ona nije sporna. Kazao nam je da je ponosan što je Crnogorac i stalno pominje Crnu Goru. Saopštio je da kada se stvore uslovi neće biti nikakvih problema da se uđe u proceduru za sticanje prava nastupa za Crnu Goru, ali za sada to nije moguće - rekao je Rašović agenciji MINA.

Rašović je naglasio da je Raonić zainteresovan, ali i da se mora ispoštovati procedura.

- On je voljan, njegov otac je ponosan što Miloš stalno pominje Crnu Goru. Zainteresovan je da igra za nas, iako je Crna Gora i infrastrukturno, i u stručnom kadru i ekonomski mnogo slabija od Kanade - kazao je Rašović.

On smatra da bi "mnogo toga trebalo da se poklopi pa da Rašović zaigra za Crnu Goru”.

- To TSCG ne može sam, morala bi i država da se uključi, određeni sponzori da bi se doveo jedan takav igrač, koji će biti među deset najboljih na svijetu - rekao je Rašović.

Rašović je istakao da bi Raonić na ATP turnirima pravo nastupa pod crnogorskom zastavom mogao da stekne veoma brzo.

Bonus video: