Raonić: Najveća pobjeda u karijeri

"Sve pohvale za Raonića, jer je dobro igrao", objasnio Švajcarac
4 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2014. 22:14h

Iako je publika u "Bersiju” navijala za Rodžerra Federera, Miloš Raonić je uspio da izađe kao pobjednik.

Kanađanin se plasirao u polufinale Masters turnira u Parizu, gdje ga čeka češki teniser Tomaš Berdih

"Mislim da je ovo moja najveća pobjeda u karijeri. Veliki uspjeh je što sam dostigao ovaj nivo. Prvi put sam pobijedio Federera, ovo je divan trenutak za mene. Što se tiče meča sa Berdihom, ulog je veliki. Najvažnije je da izborim završni turnir u Londonu. Moram da ostanem skroman i nastavim da pobeđujem. Biće teško, jer Tomaš igra odlično od US opena. Upotrebiću istu taktiku kao protiv Federera, trudiću se da dobro serviram i igram dobro sa osnovne linije", rekao je Raonić.

Švajcarac nije bio previše razočaran nakon poraza

"Smatram da je Miloš igrao veoma dobro, servirao je sjajno u ključnim trenucima. Ovo je bio klasičan meč u dvoranskim uslovima, nekoliko udaraca odlučuje pobjednika. Sve pohvale za Raonića, jer je dobro igrao i kada sam ja imao šanse, jer je jasno da nisam toliko loše igrao. Boli kada se izgubi meč na nekoliko poena".

On smatra da će mu ovaj neuspjeh biti dobra priprema za London.

"Nije da nisam htio da trijumfujem ovdje, ali sam znao da će biti veoma teško to učiniti od samog starta i to sam prihvatio. Sada ću nastaviti da treniram za završni Masters, ostaću u dvoranskim uslovima, a uvijek sam tvrdio da će se sve rješavati u Londonu", rekao je Federer.

Bonus video: