Raonić pisao budućem sebi: Najveći strah je da ne iskoristim svoj potencijal

"Nalazim se na raskrsnici karijere, pošto sam ispunio prvobitne ciljeve u tenisu, ali nisam ostvario dostignuća svojih idola. Sada sam u procesu učenja kako da se nosim sa strahom od neuspjeha u dva različita pravca" - napisao je Raonić u pismu "budućem sebi".
72 pregleda 24 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2017. 21:35h

Četvrti teniser ATP liste Miloš Raonić je specijalno za sajt Plejers tribjun ("The players tribune") napisao pismo budućem sebi.

Govorio je o svojim ambicijama, planovima, strahovima...

Emotivno i otvoreno.

"Dragi Miloše, siguran sam da si ovo već zaboravio, ali postoji stara priča o Andreu Agasiju na koju želim da te podsjetim."

"Bili su to rani dani Agasijeve karijere, mislim krajem 80-ih, kada je obećavao, ali još nije postao superzvijezda. Uspinjao se na ATP listi i stigao je do trećeg mjesta. Nakon jednog meča i pobjede, novinar je razgovarao sa njim."

"Kako je biti broj tri na svijetu? - pitao ga je."

"Ne mogu da podnesem mediokritetstvo - odgovorio je Agasi" - piše Raonić.

"Ludo, zar ne? Ipak, to nije najčudnije. Najčudnije je što u ovom trenutku svog života tačno znam kako se osjećao."

Raonić ima 26 godina i dalje čeka na prvi grend slem trofej. Najdalje je na velikim turnirima stigao prošle godine na Vimbldonu, kada je u finalu izgubio od Endija Mareja.

"Nalazim se na raskrsnici karijere, pošto sam ispunio prvobitne ciljeve u tenisu, ali nisam ostvario dostignuća svojih idola. Sada sam u procesu učenja kako da se nosim sa strahom od neuspjeha u dva različita pravca" - nastavlja Raonić.

"Moj najveći strah trenutno je da ću jednog dana pogledati unazad sa osjećajem da nisam ispunio potpuni potencijal. Da nisam postao Broj 1. Da nisam osvojio nekoliko grend slem trofeja. Da sam propustio prilike."

U profesionalnoj karijeri koja traje od 2008. godine, Raonić je osvojio osam titula.

"Sada si četvrti na svijetu. Pitam se kako ćeš se u starosti osjećati zbog toga. Pitam se šta će se desiti u budućnosti. Pitam se da li ću se popeti na posljednje stepenice do Broja 1. Mnogo je toga što ne mogu da kontrolišem. Zato sam tako pedantan oko stvari oko kojih mogu, kao što su upornost, energija i radna etika", piše Miloš.

"Ne znam šta će se dogoditi sljedeće. Samo se nadam kada budeš ovo čitao da ćeš reći sebi da si napravio za koji sam mislio da je pravi, u datom momentu. Ako to budeš mogao da kažeš, bićeš zadovoljan" - završio je Raonić pismo "budućem sebi".

Bonus video: