Raonić srušio Blejka i stigao do četvrtfinala

Dvadesetogodišnji Podgoričanin koji nastupa za Kanadu je stigao do četvrtfinala ATP turnira serije 250, pošto je savladao nekada četvrtog tenisera svijeta Džejmsa Blejka (6:2, 7:6)
0 komentar(a)
Miloš1, Foto: Www.atpworldtour.com
Miloš1, Foto: Www.atpworldtour.com
Ažurirano: 10.02.2011. 10:28h

Serija iz snova Miloša Raonića nastavlja se i u San Hozeu - 20-godišnji Podgoričanin koji nastupa za Kanadu je stigao do četvrtfinala ATP turnira serije 250, pošto je savladao nekada četvrtog tenisera svijeta Džejmsa Blejka (6:2, 7:6).

Raonić je u devetom gemu drugog seta osvojio brejk i servirao za pobjedu, ali je iskusni Amerikanac, koji je nastupio na svom prvom turniru nakon oktobra, izborio taj-brejk. U njemu nije bilo dilema - 84. igrač na ATP listi je slavio sa 7:4 i završio meč za 70 minuta. Raonić je ispucao 13 asova, a na prvi servis je osvojio nevjerovatnih 91 odsto poena.

- Igram dobro, pun sam samopouzdanje i radim stvari koje bi trebalo - serviram dobro i riternima vršim pritisak na rivale. Sve se poklopilo, koristim šanse, ali to nije došlo preko noći. Za ovo je zaslužan veliki rad u pripremnom periodu - istakao je mladi Podgoričanin.

Raonićev rival u četvrtfinalu je njegov vršnjak, Litvanac Ričard Berankis, koji je nakon dva sata i 23 minuta srušio Amerikanca Donalda Janga (6:4, 5:7, 7:5). Njih dvojica su drugi i treći najmlađi teniseri u Top 100.

Meč između Raonića i Berankisa igra se u petak veče.

Bonus video: