Raonić tata-mata za Mareja

Rođeni Podgoričanin je u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu eliminisao Britanca Endija Mareja sa 2:1, po setovima 4:6 7:5 6:3, poslije dva sata i osam minuta igre
4 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Beta AP
Miloš Raonić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.03.2014. 21:58h

Kako je otkrio nakon meča, na današnji dan je prije tačno 20 godina njegova porodica iz Crne Gore emigrirala u Kanadu. Miloš Raonić je taj dan obilježio na najbolji mogući način – rođeni Podgoričanin je u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu eliminisao Britanca Endija Mareja sa 2:1, po setovima 4:6 7:5 6:3, poslije dva sata i osam minuta igre.

To je treća pobjeda naturalizovanog Kanađanina u četiri međusobna meča, čime je Raonić potvrdio da mu Marej defitivno “leži”. Uz to, Raonić je zabilježio prvu pobjedu protiv jednog od igrača iz Top 10 od septembra prošle godine, kada je u finalu Bankoka bio bolj od Tomaša Berdiha.

Marej je dobio prvi set, u kojem je Miloš imao mnogo problema sa forhendom, ali i u nastavku drugog. Međutim od sredine drugog seta Raonić je “pronašao” forhend i onda je bilo mnogo lakše igrati.

Uz 15 asova, Raonić je imao otvoren put ka četvrtfinalu. Nakon izjednačenja, Marej je na početku trećeg seta uzeo brejk, ali je Raonić uzvratio ribrejkom, a od 2:2 je serijom 3:0 stigao do 5:2, i tako prelomio meč.

Rival Raonića u četvrtfinalu biće Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov koji je lako u savladao Italijana Fabija Fonjinija (6:2, 6:4).

Nakon što je izgubio set protiv 91. igrača ATP liste, Kolumbijca Alehandra Gonzalesa (6:1, 3:6, 6:1), Novak Đoković noćas igra sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Bonus video: