Razočarani Đoković: Ne znam da li ću igrati na Vimbldonu; Ćekinato: Sanjam li...

"Igrao je izvanredno. Ušao je fenomenalno u meč, meni je trebalo vremena za to. Kada sam se zagrijao bilo je bolje, ali nisam iskoristio neke prilike. Marko je bio izuzetno miran u teškim trenucima, a meni je falilo i malo sreće", rekao je Đoković
90 pregleda 18 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.06.2018. 17:51h

Odavno Novak Đoković nije djelovao tako razočarano i tužno, kao na pres konferenciji nakon meča sa Markom Ćekinatom i senzacionalnog poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Poraz je toliko bolan da srpski teniser ne zna da li će biti spreman za sezonu na travi.

"Ne znam da li ću igrati na travi. ", kazao je Đoković.

On je odmah poslije meča čestitao Ćekinatu na zasluženoj pobjedi, tako što je prešao na drugu stranu terena i zagrlio Italijana, sa kojim je mnogo puta trenirao i sparingovao u Monte Karlu.

"Nemam problem sa tim, nemam problem da čestitam protivniku. Dosta toga smo prošli zajedno, svaka mu čast", kazao je Đoković.

Iako je gubio 2:0 u setovima, imao je šansu za preokret. U četvrtom setu je vodio 4:1, imao tri brejk lopte za 5:1, servirao za 2:2...

"Igrao je izvanredno. Ušao je fenomenalno u meč, meni je trebalo vremena za to. Kada sam se zagrijao bilo je bolje, ali nisam iskoristio neke prilike. Marko je bio izuzetno miran u teškim trenucima, a meni je falilo i malo sreće", rekao je Đoković.

Ćekinato je, s druge strane, bio u nevjerici - do prošle sedmice nije imao nijednu pobjedu na Grend slem turnirima, sada je u polufinalu Rolan Garosa.

"Ne znam šta je ovo, da li se ovo događa? Jesam li budan ili sanjam", rekao je Ćekinato.

"Ušao sam hrabro, a kada sam dobio prvi set, shvatio sam da mogu da se borim do kraja".

Bonus video: