Reakcije na otkazivanje Indijan Velsa: Šta će biti sa Rolan Garosom i Vimbldonom?

Prvi Masters u sezoni otkazan zobg koronavirusa
3401 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.03.2020. 11:16h

Priv Masters u sezoni, turnir u Indijan Velsu otkazan je zbog koronavirusa, a reakcije teniserki i tenisera na potez organizatora polako pristižu.

Sportisti uglavnom nijesu oduševljeni, budući da je veliki broj njih već stigao na turnir i da nijesu na vrijeme obaviješteni. Za otkazivanje je većina njih saznala na Tviteru.

”Vjerovatno ste čuli vijesti. Indijan Vels je otkazan. Svi smo ovdje i odlučujućemo šta je sljedeće. Veoma sam tužan zbog svega što se širom svijeta događa. Nadam se da će vlasti uskoro naći neko rješenja. Ostajte zdravo i bezbjedno”, napisao je na Tviteru Rafael Nadal.

Oglasio se i Argentinac Dijego Švarcman.

”Bilo bi dobro kada bi ATP malo bolje komunicirao sa igračima u vezi sa odlaganjem turnira kada smo već svi na licu mjesta. Saznati preko društvenih mreža ili WhatsApp-a nije baš najsrećnije”, napisao je Švarcman.

Odmah se postavlja pitanje šta će biti sa ostalim turnirima.

"Ne sluti na dobro za tur ako je Indijan Vels otkazan zbog jednog potvrđenog slučaja u Koučela dolini. Brouard dolina, dom Majamija opena, ima više potvrđenih ljudi zaraženih koronavirusom. Monte Karlo je blizu granice sa sjevernom Italijom koja je "zatvorena". Šta će biti sa Mastersom u Rimu? Rolan Garosom? Vimbldonom?!", napisao je brat Endija Mareja, Džejmi na Tviteru.

Bonus video: