Šampionka na koljenima, Francuska slavi Kristinu Mladenović

Garbinje Mugurusa je poklekla pred prepunim "Suzan Lenglanom" i 10 hiljada navijača, koji su nosili Kristinu Mladenović do pobjede (6:1, 3:6, 6:3)
67 pregleda 0 komentar(a)
Kristina Mladenović, Foto: Reuters
Kristina Mladenović, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2017. 16:20h

Rolan Garos će dobiti novu šampionku - nakon osvajačice titule iz 2009. Svetlane Kuznjecove i Franćeske Skjavone iz 2010, ispala je i aktuelna šampionka Garbinje Mugurusa.

Španjolka je poklekla pred prepunim "Suzan Lenglanom" i 10 hiljada navijača, koji su nosili Kristinu Mladenović do pobjede (6:1, 3:6, 6:3).

Kćerka nekadašnjeg golmana Rukometnog kluba Železničar iz Niša, Dragana Mladenovića, odigrala je fenomenalan meč i izjednačila najbolji rezultat u karijeri, jer je lani stigla do četvrtfinala US opena.

Osim nje, među osam najboljih će biti još jedna Francuskinja, jer će se sjutra sresti Karolin Garsija i Aliz Korne.

U četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske dvije igračice iz zemlje domaćina nisu bile od davne 1994. godine, kada su to uspjele Mari Pirs (stigla do finala) i Žili Alar.

Naredna protivnica Mladenovićeve biće Timea Bačinski, koja je savladala Venus Vilijams sa 5:7, 6:2, 6:1.

Iskusna Amerikanka je gubila 5:1 u 1. setu i volšebno preokrenula, ali za nešto više nije imala snage.

Švajcarkinja je lagano stigla do trijumfa i na korak od ponavljanja najvećeg uspjeha u karijeri, jer je 2015. igrala polufinale Rolan Garosa. Tada ju je savladala Serena Vilijams, iako je dobila prvi set (4:6, 6:3, 6:0).

Bonus video: