Šarapova i Halep u finalu

Nakon Sem Stosur i Garbine Muguruze, ni kanadskoj teniserski Oženi Bušar nije bio dovoljan set prednosti protiv sjajne Ruskinje
3 komentar(a)
Šarapova, Foto: Beta/AP
Šarapova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.06.2014. 18:19h

Ruskinja Marija Šarapova i Rumunka Simona Halep igraće u finalu Rolan Garosa.

Šarapova se plasirala u finale nakon što je treći meč zaredom u Parizu dobila nakon preokreta - 2:1 u setovima.

Nakon Sem Stosur i Garbine Muguruze, ni kanadskoj teniserski Oženi Bušar nije bio dovoljan set prednosti protiv sjajne Ruskinje - Šarapova je nakon tačno dva i po sata igre slavila sa 4:6, 7:5, 6:2.

Ruskinja je slavila, iako je napravila čak deset dvostrukih servis grešaka, sve u prva dva seta.

Najbliža pobjedi Bušar je bila u 2. setu kada je od 2:5 stigla do izjednačenja 5:5, ali je Šarapova dobila dva naredna gema, a potom potpuno nadigrala protivnicu u trećem setu.

Halep je u drugom polufinalu bila bolja od Njemice Andree Petković sa 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (7:4).

Halep je u prvom setu dva puta oduzela servis protivnici i za pola sata igre je povela u meču. U drugom setu je bilo neizvjesnije, Petković je poslije brejka u četvtom gemu povela sa 3:1, ali je u narednom izgubila svoj servis i ubrzo je Halep izjednačila na 3:3.

Nakon toga teniserke su bile sigurne prilikom svojih servisa, pa je meč odlučen u taj-brejku, koji je rumunska teniserka dobila sa 7:4.

Trenutno četvrta teniserka svijeta ostvarila je najveći uspjeh u karijeri, nakon što je prethodno igrala u četvrtfinalu ovogodišnjeg Australijan Opena.

Halep je prva Rumunka u finalu nekog grend slem turnira poslije 34 godine, dok je Petković igrala svoje prvo grend slem polufinale.

Žensko finale na Rolan Garosu na programu je u subotu.

Halep će pokušati prvi put u karijeri da pobijedi Šarapovu, posle tri vezana poraza.

Posljednji put igrale su u finalu turnira u Madridu ove godine, kada je osma teniserka svijeta pobijedila sa 1:6, 6:2, 6:3.

Bonus video: