Šarapova ima novu šansu da zaustavi Serenu Vilijams

71 pregleda 0 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Reuters
Marija Šarapova, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.07.2015. 19:57h

Ruska teniserka Marija Šarapova pokušaće u polufinalu Vimbldona da zaustavi Serenu Vilijams na putu ka šestoj tituli, prekine njenu seriju pobjeda i prekine svoju seriju loših rezultata protiv nje.

Serena je u seriji od 26 uzastopnih pobjeda na grend slemovima, a teniski stručnjaci i mediji ocjenjuju da je Šarapova jedina koja je u stanju da je zaustavi.

Ruskinja je osvojila Vimbldon 2004. godine, a ima još četiri grend slem titule.

Osim onih na terenu, teniserke su takođe imale prepirke i van terena, uključujući i zajedljive izjave u medijima o ljubavnim životima, prije dvije godine.

Na terenu, pobjednica je bila samo jedna. Serena Vilijams je pobijedila Ruskinju u čak 17 od 19 međusobnih međusobnih duela.

"Nisam imala mnogo uspjeha protiv nje.Volela bih da to promijenim", rekla je Šarapova.

Njihov posljednji duel bio je na u finalu ovogodišnjeg Australijan Openu, koji je Amerikanka dobila bez izgubljenog seta.

Serena je potom osvojila Rolan Garosu, što je njena 20. grend slem titula u karijeri, čime se na vječnoj listi približila Štefi Graf, koja ima 22 grend slem titule.

Amerikanka je trenutno šampionka i USs Opena i eventualnom pobjedom na Vimbldonu bi bila pobjednica sva četiri grend slem turnira, što nikom nije pošlo za rukom još od 1988. i Štefi Graf.

Serena Vilijams nije lako pobjeđivala ove godine, a njen trener Patrik Muratoglu je pohvalio zbog toga.

"Kada odbije da izgubi, pronađe nešto u sebi što izdigne na nivo tenisa protiv kojeg niko ne može da se takmiči'', rekao je Muratoglu poslije njenog preokreta protiv Azarenke.

Vilijamsova je tada postigla 46 direktnih poena i imala je samo 12 neiznuđenih grešaka.

"Mislim da niko ne može da se takmiči protiv toga. Mislim, uvijek je tako kod Serene", rekao Muratoglu.

Bonus video: