Šarapova kraljica kišnog Rima

Meč je preko dva sata bio prekinut zbog kiše, a kada su se teniserke vratile na teren preostalo je bilo da se odigra samo taj-brejk odlučujućeg seta
65 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2012. 17:29h

Marija Šarapova je odbranila titulu na turniru Premijer kategorije u Rimu, pošto je u finalu savladala Na Li sa 4:6, 6:4, 7:6.

Meč je preko dva sata bio prekinut zbog kiše, a kada su se teniserke vratile na teren, preostalo je bilo da se odigra samo taj-brejk odlučujućeg seta.

U njemu je prelijepa Ruskinja iskoristila prvu meč loptu, dok je Kineskinja svoju šansu propustila gem, tj. preko dva sata ranije, kada je na servis protivnice imala priliku da trijumfuje...

Okršaj Šarapove i Li je, inače, bio veoma čudan. Aktuelna šampionka Rolan Garosa je dobila prvi set i u drugom vodila 4:0, ali se tada probudila 25-godišnjakinja iz najveće zemlje na svijetu i sa šest vezanih gemova izjednačila rezultat.

Šarapova, kojoj od grend slem titula nedostaje samo trijumf na pariskoj šljaci, u 3. setu je povela 4:1, ali je tada Li preokrenula na 6:5 i imala meč loptu na servis protivnice.

Drugi reket svijeta se izvukao, a onda je sudija Kader Nuni u 16 časova i 40 minuta naredio da se teren pokrije, jer je kiša bila prejaka.

Postojala je mogućnost da se meč ne nastavi, ali su padavine prestale u 18.20, pa su nakon zagrijavanja dvije finalistkinje počele odlučujući gem u 18.54.

Šarapova je u svoj toj pometnji imala čvršće živce, zbg čega je na kraju podigla pehar i prigrabila ček vrijedan 350 hiljada eura. Li je dobila upola manju svotu.

Galerija

Bonus video: