Senzacija: Veseli eliminisao Đokovića

Đoković je nakon skoro tri godine izgubio prvi meč na turniru, a to će ga koštati i mnogo bodova na listi, s obzirom na to jer je branio titulu.
77 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.04.2016. 15:20h

Prvi reket svijeta Novak Đoković senzacionalno je eliminisan od Čeha Jiržija Veselog u drugom kolu masters turnira u Monte Karlu!

Prošlogodišnji pobjednik u Kneževini poražen je od 55. tenisera na ATP listi sa 6:4, 2:6, 6:2, nakon dva sata i osam minuta igre.

Srpski teniser je nakon skoro tri godine izgubio prvi meč na turniru, a to će ga koštati i mnogo bodova na listi, s obzirom na to jer je branio titulu.

"Ovo je dokaz da niko nije nepobjediv. Mnogo puta u karijeri mi se dogodilo da izgubim i ovo nije prvi put. Očigledno mi nije lako da prihvatim poraz odmah po izlasku s terena, ali moram da čestitam protivniku. Mislim da je igrao veoma dobro. Servirao je odlično. Zaista, igrao je taktički veoma dobro i agresivno", kazao je Đoković i dodao:

"S druge strane, malo stvari je bilo pozitivno u današnjem meču za mene. Igrao sam veoma, veoma loše", dodao je srpski teniser.

Bio je ovo prvi međusobni duel Đokovića i Veselija i pobjeda ljevorukog tenisera, koji će se u osmini finala sastati sa Francuzom Gaelom Monfisom, koji je eliminisao Italijana Paola Lorencija (6:4, 6:2).

Damir Džumhur ostvario je najveću pobjedu u karijeri. Bosanskohercegovački teniser je savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:7, 6:3, nakon dva sata i 28 minuta igre.

U narednom kolu će igrati protiv Miloša Raonića, koji je bio bolji od Urugvajca Pabla Kuevasa sa 7:5, 2:6, 7:6 (7-5).

Pobjede su zabilježili Rafael Nadal i Stanislas Vavrinka.

Nadal je rutinski trijumfovao nad Britancem Aljažom Bedeneom sa 6:3, 6:3, pa će Rafu u trećoj rundi čekati Dominik Tim, koji se mučio sa Japancem Tarom Danijelom (4:6, 6:2, 6:0).

Nadal i Austrijanac sastali su se dva puta do sada - 2014. na Rolan Garosu Španac je slavio protiv još „zelenog” Tim, ali Dominik mu se revanširao ove sezone na šljaci Buenos Ajresa (6:4, 4:6, 7:6)

Težak posao imao je Stan Vavrinka, ali je na kraju uspio da izađe na kraj sa Njemcem Filipom Kolšrajberom sa 7:6 (7:2), 7:5. Vavrinkin sljedeći protivnik biće Žil Simon.

Turnir u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 4.094.505 eura.

Bonus video: