Serena deklasirala Bušar, Halep prva polufinalistkinja

0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Beta/AP
Serena Vilijams, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.10.2014. 13:36h

Prva teniserka svijeta, Serena Vilijams, vratila se nakon jučerašnjeg razočaravajućeg izdanja sa Simonom Halep, u šampionski ritam. Amerikanka je u posljednejm kolu "crvene" grupe" finala Mastersa u Singapuru deklasirala Kanađanku Oženi Bušar, 2:0 (6:1, 6:1).

Za svega 57 minuta igre mlađa od sestara Vilijams je završila posao protiv indisponirane Bušar, koja je upisala sve poraze u grupi. Ipak, Bušar je već osvojenim gemom u prvom setu direktno u polufinale lansirala Rumunku Halep, koja je prva izborila nokaut fazu.

Matematika je ipak jasna pred posljednji duel u ovoj grupi između Halep i Ane Ivanović. Da bi prošla u polufinale Ivanovićeva mora da sjutra savlada Halep sa 2:0 u setovima, a svaki drugi rezultat odgovara Amerikanki.

U "bijeloj" grupi je situacija kudikamo složenija, jer sve četiri teniserke imaju šansu za prolazak. Najmanje Ruskinja Marija Šarapova koja mora u 3. kolu sa 2:0 da savlada Agnješku Radvanjsku i nada se pobjedi Karoline Voznijacki u dva seta protiv Petre Kvitove.

Bonus video: