Serena o scenama sa US opena: Muratoglu i ja nikada nismo imali signale...

"Jednostavno ne znam zašto je to rekao i o čemu je pričao. Pitala sam ga kasnije: Patriče, o kakvom "koučingu" pričamo? Nemamo signale, nikada ih nismo imali", kaže Serena
55 pregleda 2 komentar(a)
serena vilijams, Foto: Reuters
serena vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2018. 17:00h

Scene kada se Serena Vilijams u finalu US opena svađa sa sudijom Karlosom Ramosom i naziva ga lopovom obišle su svijet i podijelile ljubitelje tenisa.

Čak su i bacile sjenku na prvu grend slem titulu mlade Japanke Naomi Osake, a poglavlje očigledno još nije zatvoreno.

Opet je progovorila Serena - nije sada pričala o Ramosu, ali jeste o svom treneru Patriku Muratogluu, koji je nakon finala priznao da je došlo do "koučinga" i da je s tribina davao savjete Amerikanki, što je zabranjeno.

"Jednostavno ne znam zašto je to rekao i o čemu je pričao. Pitala sam ga kasnije: Patriče, o kakvom "koučingu" pričamo? Nemamo signale, nikada ih nismo imali", kaže Serena i nastavlja:

"Rekao mi je da je pravio pokrete. To nema smisla i nije bio "koučing". Bila sam na drugoj strani terena i nisam ništa vidjela, ne znam o kojim je pokretima pričao. Očigledno je to situacija koja je stvorila konfuziju, a ja sada pokušavam da sve to zaboravim i krenem dalje", dodala je legendarna Amerikanka, koja je poražena u dva grend slem finala zaredom.

Serena je tokom finala protiv Osake prvo dobila opomenu zbog "koučinga", kasnije je zbog bacanja reketa izgubila poen, a potom i gem kada je ušla u verbalni sukob sa sudijom Ramosom.

Španca je nazvala i lažovom, a između ostalog je rekla i da bi radije izgubila nego pobijedila varajući.

Osvajačica 23 grend slem titule je sjutradan kažnjena sa 17 hiljada dolara zbog kršenja pravilnika.

Bonus video: