Serena Vilijams hrabri sve majke širom svijeta

Amerikanka je prethodne nedjelje u San Hoseu pretpela jedan od najubjedljivijih poraza u karijeri, i to od Britanke Džoane Konte sa 1:6 i 0:6.
144 pregleda 0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.08.2018. 13:35h

Američka teniserka Serena Vilijams objavila je danas na društvenim mrežama da se mučila sa postporođajnom depresijom, željeći da tako drugim novopečenim mamama skrene pažnju da su iako imaju isti problem "potpuno normalne".

Amerikanka je prethodne nedjelje u San Hoseu pretpela jedan od najubjedljivijih poraza u karijeri, i to od Britanke Džoane Konte sa 1:6 i 0:6.

Osvajačica 23 grend slem titule je potom odustala od turnira u Montrealu, navodeći lične probleme kao razlog.

"Prethodna nedjelja nije bila laka za mene. Ne samo da sam prolazila kroz neke teške stvari, već sam bila i uplašena. Najbolje rečeno, osjećala sam se kao da nisam dobra mama", napisala je Vilijamsova u opisu fotografije na Instagramu.

Ona je dodala da je potom na internetu čitala o postporođajnoj depresiji, koja se često manifestuje kod novih majki i do tri godine poslije porođaja.

"Razgovarajući o tome sa mamom, sestrama i prijateljicama, shvatila sam da su mi osjećanja potpuno normalna", dodala je Vilijamsova.

Ova 36-godišnja teniserka je na Vimbldonu stigla do finala, što je bio tek njen četvrti turnir od povratka tenisu poslije porođaja u septembru prošle godine i problema sa ugrušcima.

"U potpunosti je normalno da se osjetite kao da ne činite dovoljno za svoje dijete, iako sam provela svaki dan pored nje... Ali, možda se osjetite kao da niste pored djeteta koliko biste željeli. Mnoge od vas prolaze kroz istu stvar, bilo da ste po cio dan kod kuće ili radite. Pronalaženja balansa sa djetetom je prava umjetnost, ali znajte da ste heroji", navela je Vilijamsova.

Bonus video: