Serena Vilijams u tri seta slomila otpor Ane Ivanović

86 pregleda 7 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.08.2015. 21:13h

Kao mnogo puta u karijeri, Ana Ivanović nije iskoristila šansu koja joj se ukazala protiv Serene Vilijams - srpska teniserka je vodila 6:3 i 4:3 u drugom setu, imala je i 2:0 u trećem, ali je Amerikanka na kraju slavila sa 3:6, 6:4, 6:2, i plasirala se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju.

Meč je obilježilo čak 14 brejkova, a Srpkinja je poklekla u odlučujućim trenucima, čemu je ponajviše doprinijela njena uobičajena boljka, psihološka nestabilnost tokom meča.

Prvi set Ivanovićeva je odigrala izvanredno, dobila ga poslije tri brejka, i u tim trenucima činilo se da nezadrživo grabi ka uspjehu, iako je i Amerikanka osvojila dva gema na servis protivnice.

U drugom setu je Amerikanka povela 3:0, ali je Ana uspjela da se vrati u set sa četiri uzastopna gema za vođstvo od 4:3. Međutim, platila je ceh brzopletim greškama, pa je Vilijams zasluženo izjednačila na 1:1.

Početak trećeg seta pokazivao je da bi Ivanovićeva ipak mogla da sruši favoritkinju, povela je sa 2:0, ali je sve krenulo nizbrdo kada je Amerikanka brejkom izjednačila na 2:2.

Snažnim i preciznim udarcima najbolja svjetska teniserka pojačala je ritam, Srpkinja je sve više posustajala, da bi u završnici bila sasvim demoralisana i Vilijams je rutinski okončala meč poslije sat i 50 minuta borbe.

"Ovo je moj najbolji nastup od osvajanja Vimbldona, ali morala sam da igram kvalitetnije. Nadam se da sam utzela zamah za sljedeći meč", kazala je Vilijams.

Serena, koja brani titulu u Sinsinatiju, upisala je devetu pobjedu u 10. međusobnom meču. Srpkinja neće imati razloga za preveliko nezadovoljstvo jer će napredovati za dvije pozicije, iako će izgubiti oko 400 WTA bodova. Od ponedjeljka će opet biti sedma teniserka svijeta.

"Protiv vrhunskih teniserki ništa nije gotovo dok se na kraju ne rukujete. Morate da se borite za svaki poen, posebno protiv Serene. Svaki put kada je pala u igri i bila pritjerana uza zid ona je uzvratila najboljim udarcima", izjavila je srpska teniserka poslije meča.

Prva teniserka svijeta je, takođe, stigla do 42. uzastopne pobjede na tvrdoj podlozi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Serena će u polufinalu igrati protiv Ukrajinke Elene Svitoline, koja je do prvog polufinala u Sinsinatiju pobijedila Čehinju Luciju Šafaržovu 6:4, 2:6, 6:0.

U preostala dva četvrtfinala, u noći između petka i subote, sastaju Jelena Janković (Srbija) - Ana Karolina Šmedlova (Slovačka) i Anastasija Pavljučenkova (Rusija) - Simona Halep (Rusija).

Bonus video: