Sigurna pobjeda Đokovića, Lajović tri seta prijetio Zverevu

Đoković će u narednoj rundi igrati sa Robertom Bautistom Agutom
53 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2018. 19:42h

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. Đoković je nakon velike borbe, na areni Suzan Lenglen, savladao Španca Haumea Munara sa 3:0 (7:6, 6:4, 6:4).

Đoković je u prvom setu stigao do brejka u četvrtom gemu i poveo sa 3:1. Izgledalo je da će srpski teniser lagano privesti kraju prvi set, ali je Munar uspio da se vrati i uvede set u taj-brejk.

U taj-brejku Španac nije imao šanse, Đoković je taj dio dobio sa 7:1 i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu viđen je po brejk na obje strane – Đoković je prvo oduzeo servis Špancu u trećem gemu, ali je već u narednom Munar uzvratio. Igrači su čuvali servis do devetog gema, kada je Đoković još jednom brejknuo rivala i priveo kraju drugi set.

Velika borba vodila se i u trećem setu. Đoković i Munar su čuvali svoj servis sve do sedmog gema, kada je Đoković oduzeo servis rivalu i priveo meč kraju.

Đoković će u narednoj rundi igrati sa Robertom Bautistom Agutom, koji je nakon tri seta savladao Kolumbijca Santijaga Hiralda (6:4, 7:5, 6:3).

U treće kolo prošao je Aleksandar Zverev, koji je u pet setova savladao hrabrog Dušana Lajovića.

Drugi srpski teniser odigrao je sjajno tri seta, vodio 2:1, ali je ostao bez daha. Potpuno je stao, bio je žrtva sopstvenog ritma, pa je u posljednja dva seta osvojio samo tri gema - 2:6, 7:5, 4:6, 6:1, 6:2.

Zverev u trećem kolu igra sa Damirom Džumhurom iz Bosne i Hercegovine, koji je eliminisao Moldavca Radua Albota (6:3, 6:3, 5:7, 1:6, 7:5).

Najveći “podvig” dana napravio je francuski teniser Žeremi Šardi, koji je izbacio Čeha Tomaša Berdiha, 20. kosturaša, poslije pet setova (7:6, 7:6, 1:6, 5:7, 6:2). Meč Šardija i Berdiha počeo je preksinoć, ali je pri vođstvu Francuza od 2:0 u setovima prekinut zbog mraka i nastavljen je juče. Berdih je uspio da izjednači na 2:2 u setovima, ali je Šardi, ipak, slavio u pet setova, poslije četiri sata i 19 minuta igre, i plasirao se u drugo kolo gdje će igrati protiv zemljaka Pjer-Ig Erbera.

Pet setova je igrao i četvrti nosilac, Bugarin Grigor Dimitrov protiv Amerikanca Džareda Donaldsona (6:7, 6:4, 4:6, 6:4, 10:8). Bilo je dramatično, meč je trajao četiri sata i 18 minuta, a u odlučujućem setu igralo se 18 gemova. U narednom kolu čeka ga Fernando Verdasko, koji je u tri seta (6:2, 6:2, 6:2) eliminisao Argentinca Gida Andreocija.

Pet setova je za prolaz trebalo i Japancu Keiju Nišikoriju, koji je eliminisao domaćeg tenisera Benou Pera sa 6:3, 2:6, 4:6, 6:2, 6:3, a u trećem kolu igraće protiv Francuza Žila Simona, koji je pobijedio 12. nosioca Amerikanca Sema Kverija sa 1:6, 7:6, 6:4, 6:1.

U trećem kolu sastaće se Belgijanac David Gofan i Francuz Gael Mofis. Gofan, osmi nosilac, pobijedio domaćeg tenisera Korentena Mutea sa 7:5, 6:0, 6:1, dok je Mofis obradovao publiku pobjedom protiv Martina Kližana iz Slovačke (6:2, 6:4, 6:4).

Prvu prepreku na Rolan Garosu preskočio Francuz Žilijen Beneto, koji je na startu turnira pobijedio Argentinca Leonarda Majera sa 2:6, 7:6, 6:2, 6:3. Naredni protivnik Benetou biće Argentinac Huan Martin del Potro.

Plasman u treće kolo obezbijedili su i Španac Pablo Karenjo Busta, Italijani Marko Ćekinato i Mateo Beretini, Rus Karen Kačanov…

Bonus video: