Sloun Stivens nova šampionka Njujorka

Njoj je to prva titula na grend slem turnirima u karijeri, a peti WTA trofej.
87 pregleda 1 komentar(a)
Sloun Stivens, Foto: Usopen.org
Sloun Stivens, Foto: Usopen.org
Ažurirano: 09.09.2017. 21:36h

Sloun Stivens je nova šampionka US opena, a do trofeja je došla impresivnom pobjedom u "sveameričkom" finalu protiv Medison Kiz - sa 6:3, 6:0, poslije svega 62 minuta igre.

Njoj je to prva titula na grend slem turnirima u karijeri, te peti WTA trofej. A u januaru je operisala stopalo, vratila se na Vimbldonu, ispala u prvom kolu, a početkom avgusta bila je 957. igračica svijeta!

U posljednjih 17 mečeva, ostvarila je 15 pobjeda, od toga sedam u Njujorku i time je zasluženo stigla do najvećeg trijumfa u karijeri i prve grend slem titule.

Stivens je turnir počela kao 83. teniserka svijeta, čak 67 pozicija slabije plasirana od protivnice u finalu.

“Nevjerovatan je osjećaj biti šampion ovdje. Poslije operacije stopala u januaru, da mi je neko rekao da ću uzeti US open rekla bih da je to nemoguće! Medison je jedna od mojih najboljih prijateljica, sjajno je što sam igrala sa njom. Rekla sam joj kad se sve završilo da bi bilo najpravednije da bude neriješeno. Podržavaću je uvijek, kao što znam da bi i ona mene. To je pravo prijateljstvo”, poručila je nova šampionka US opena.

Za trijumf na US openu je dobila ček na 3,7 miliona dolara, skoro koliko je zaradila u čitavoj dosadašnjoj karijeri (oko 4,5 miliona).

Kiz je zaradila 1,82 miliona, a njega igra se raspala nakon 4:3 za protivnicu u prvom setu, nakon čega je Stivens nanizala osam uzastpnih gemova...

“Nisam igrala svoj najbolji tenis, ali mi je na kraju bilo lakše, jer sam od nje dobila riječi utjehe. Ako je trebalo da izgubim od nekoga, onda mi je drago što je to baš moralo da bude od nje”, poručila je Medison Kiz.

Finale u muškom singlu igraće se u nedjelju od 22 sata, a sastaće se španski teniser Rafael Nadal i Kevin Anderson iz Južne Afrike.

Hingis i Marej trijumfovali u mještovitim parovima

Švajcarska teniserka Martina Hingis i Britanac Džejmi Marej osvojili su titulu u mještovitim parovima.

Oni su u finalu US opena pobijedili Hao-Čing Čan sa Tajvana i Majkla Venusa sa Novog Zelanda sa 6:1, 4:6, 10:8.

Martina Hingis je osvojila ukupno 24 grend slem titule u karijeri. Pet puta je trijumfovala u singlu, 12 u dublu i sedam u mješovitim parovima.

Džejmi Marej je treći put šampion grend slema, drugi na US openu.

Bonus video: