Spektakl u najavi: Obračun Serene i Maše u 1. kolu, Đokovića čeka pakao

Kuglice spojile dvije velike teniserke, koje nikada nisu krile da se ne podnose. Moguć duel Novaka Đokovića i Rodžera Federera u polufinalu
7545 pregleda 4 komentar(a)
Rivalstvo dugo 15 godina: Marija Šarapova i Serena Vilijams nakon finala Vimbldona 2004., Foto: Beta/AP
Rivalstvo dugo 15 godina: Marija Šarapova i Serena Vilijams nakon finala Vimbldona 2004., Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.08.2019. 18:41h

Nikada nisu krile da se ne podnose i zato je glavna vijest svih svjetskih medija nakon žrijeba za US open da će se u 1. kolu sudariti Serena Vilijams i Marija Šarapova.

Dvije velike šampionke su često vodile verbalne ratove u medijima, ali je na terenu znatno uspješnija bila Amerikanka, koja je dobila 18 posljednjih duela!

Maša je bila uspješnija samo 2004. godine, kada je Serenu savladala u finalima Vimbldona i WTA šampionata, ali od tada je izgubila 36, a dobila samo tri seta. Doduše, piše joj se da jre dobila posljednji meč, jer se Serena predala zbog povrede pred osminu finala prošlogodišnjeg Rolan Garosa.

Zbog toga, kao i mnogo bolje forme, djevojka koja traži 24. grend slem titulu će biti apsolutna favoritkinja.

U muškom dijelu žrijeba glavno pitanje je bilo u čiju će polovinu upasti Rodžer Federer. Sreće je imao Rafael Nadal, jer bi petostruki šampion mogao da se sudari sa Novakom Đokovićem u polufinalu.

Nole definitivno nije imao sreće, jer bi u projektovanom četvrtfinalu trebalo da se sudari sa čovjekom koji je u najboljoj formi i pobijedio ga je u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju, Danilom Medvedjevom.

Bonus video: