Stivens opet savladala Kiz i izborila finale sa Halep

Amerikanka je do sada u Parizu najdalje dogurala do osmine finala (četiri puta), a sada će se boriti za titulu sa Simonom Halep
84 pregleda 0 komentar(a)
Sloun Stivens, Foto: Reuters
Sloun Stivens, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2018. 16:35h

Ne tako ubjedljivo kao u finalu US opena (6:3, 6:0), ali opet lako - Sloun Stivens je druga finalistkinja Rolan Garosa, nakon što je u američkom derbiju nadigrala Medison Kiz (6:4, 6:4).

U duelu dvije djevojke koje žive na Floridi, bolja je bila ona koja je i rođena u „sunčanoj državi“. Stivens je uzela brejk već u prvom gemu meča i najavila trijumf, a sve je bilo gotovo za 77 minuta.

Stivens je do sada u Parizu najdalje dogurala do osmine finala (četiri puta), a sada će se boriti za titulu sa Simonom Halep.

Rumunka vodi 5:2 u pobjedama, slavila je u osmini finala 2014. na Rolan Garosu (6:4, 6:3), ali Amerikanka očito zna kako se igraju veliki mečevi. Pritisak će biti na leđima Halep, koja je izgubila tri meča za titulu na grend slemovima...

Ako pobijedi, Stivens će doći do 4. mjesta na WTA listi, a djevojka iz Konstance će svakako ostati prva, jer je već odbranila 1.300 bodova iz prošle sezone.

Bonus video: