Svi su ludi za Koko: Nevjerovatno kako se život promijenio za nekoliko sekundi

Ulaskom u glavni žrijeb, kroz kvalifikacije, ispisala je istoriju, a pobjedama nad Venus Vilijams, Ribarikovom i Hercog pomjerila granice
7844 pregleda 2 komentar(a)
Koko Gof, Foto: TOBY MELVILLE
Koko Gof, Foto: TOBY MELVILLE
Ažurirano: 06.07.2019. 13:33h

O Koko Gof priča cijeli svijet.

Djevojčica sa reketom je trenutno prva zvijezda tenisa, veća od Đokovića, Federera, Nadala, Serene...

Plasmanom u osminu finala Vimbldona, 15-godišnja Koko napravila je čudo nad čudima.

Ulaskom u glavni žrijeb, kroz kvalifikacije, ispisala je istoriju, a pobjedama nad Venus Vilijams, Ribarikovom i Hercog pomjerila granice...

Njen život je drugačiji, ona više nije talentovana djevojčica, već superstar.

"Prije prvog meča sa Venus, kada sam dolazila na teren za zagrijavanje, prišla mi je djevojčica i slikala se sa mnom. Mislim da nije ni znala ko sam. Narednog dana, poslije pobjede, na istom tom terenu bilo je mnogo ljudi i svi su uzvikivali moje ime. Nevjerovatno je kako se život promijenio u samo nekoliko sekundi", rekla je Koko Gof.

Poruke i čestitke dolaze sa svih strana, a posebno izdvaja jednu.

"Tina Nouls, Bijonsina majka, pisala mi je na Instagramu. Nadam se da je Bijonse to vidjela, ja bih zaista željela da jednom odem na njen koncert. Moji mama i tata su bili, a ja sam morala da čuvam brata. Nisu mi rekli gdje idu, kasnije sam na fejsbuku vidjela fotografije i shvatila da su bili na njenom koncertu. Bila sam strašno ljuta na njih. Nadam se da ću ispuniti želju uskoro", ispričala je Koko.

Kori Koko Gof je pažnju svjetske javnosti skrenula u martu kada je sa samo 15 godina i 18 dana ostvarila prvu pobjedu u seniorskoj konkurenciji.

Savladala je tada dvije godine stariju Keti Meknali 2:1 u prvom kolu Mastersa u Majamiju i postala najmlađa igračica koja je ostvarila pobjedu na WTA turniru još od 2009. godine, kada je Medison Kis savladala Alju Kudrjavcevu, na turniru u Ponte Vedri (Kis je imala 14 godina i 54 dana).

Bonus video: