Svitolina i Voznijacki u finalu turnira u Dubaiju

Svitolina je danas ostvarila 11. uzastopnu pobjedu, a ovog mjeseca osvojila je turnir na Tajvanu, svoju petu titulu u karijeri.
105 pregleda 0 komentar(a)
Karolina Voznijacki, Foto: Reuters
Karolina Voznijacki, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2017. 21:51h

Ruska teniserka Elina Svitolina plasirala se u finale turnira u Dubaiju, pošto je danas pobijedila drugu teniserku svijeta Andželik Kerber iz Njemačke poslije dva seta, 6:3, 7:6.

Svitolina je pobijedila prvog nosica na turniru za sat i 43 minuta. Trinaesta teniserka svijeta je sedam puta oduzela servis Kerberovoj, koja je iskoristila pet brejk lopti.

Kerberova je tokom meča imala problema s povredom koljena. Njoj je bila potrebno da osvoji turnir u Dubaiju kako bi se vratila na prvo mjesto na WTA listi.

"Ne razmišljam o tome. Za mene je važno da budem zdrava. Ne znam šta mi je sa koljenom, ali osjećam bol. Dala sam sve od sebe", rekla je Kerberova.

Svitolina je danas ostvarila 11. uzastopnu pobjedu, a ovog mjeseca osvojila je turnir na Tajvanu, svoju petu titulu u karijeri.

Ona će u finalu igrati protiv 15. teniserke svijeta, Karoline Voznijacki iz Danske.

Voznijacki je ranije danas pobjedila 35. na WTA listi Letonku Anastasiju Sevastovu i igraće za 26. titulu u karijeri.

"Srećna sam načinom na koji sam uspjela da prebrodim prethodne dvije nedjelje, pošto je psihički bilo naporno. Ponosna sam na činjenicu što sam uspjela da se održim na turniru", navela je Voznijacki.

Ona je osvojila titulu u Dubaiju 2011. godine, a u sedam učešća na turniru šest puta je igrala najmanje u polufinalu.

"Volim da igram ovdje. Dobar je osećaj ponovo biti u finalu u Dubaiju", navela je Voznijacki.

Bonus video: