Težak žrijeb za Đokovića, Federeru lakša polovina kostura

U Đokovićevom dijelu žrijeba je Huan Martin del Potro, potencijalni rival u četvrtom kolu, koji u Majami dolazi nakon spektakularne pobjede nad Rodžerom Federerom u finalu Indijan Velsa
57 pregleda 8 komentar(a)
novak đoković, Foto: Reuters
novak đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2018. 18:50h

Teniska sezona se zahuktava, iz Indijan Velsa se seli u Majami, na drugi Masters u godini.

Nakon eliminacije od Tara Danijela u Kaliforniji, Novaka Đokovića čeka težak put na Floridi - njegov prvi rival, u drugom kolu, biće pobjednik meča Miša Zverev - Benoa Per.

Ukoliko preskoči prvu prepreku, što je veoma neizvjesno, s obzirom da su pauza i operacija lakta ostavile trag, Đoković bi u trećoj rundi mogao da se sastane sa zemljakom Filipom Krajinovićem, koji u drugom kolu igra sa kvalfikantom.

U Đokovićevom dijelu žrijeba je Huan Martin del Potro, potencijalni rival u četvrtom kolu, koji u Majami dolazi nakon spektakularne pobjede nad Rodžerom Federerom u finalu Indijan Velsa.

Delpa u drugoj rundi čekaju Sugita ili Hase, zatim vjerovatno Kei Nišikori.

Rodžer Federer se u drugom kolu sastaje sa kvalifikantom, u trećem vjerovatno sa Fernandom Verdaskom, a potencijalni rivali u četvrtom su mu Pablo Karenjo-Busta i Adrijan Manarino.

Na osnovu kostura i pozicije na ATP listi, projektovani parovi četvrtfinala su Federer - Anderson, Zverev - Sok, Del Potro - Dimitrov i Čilić - Gofan.

Bonus video: