Tošić i Kovinić ponovo laureati

Za najbolji klub u prošloj godini proglašen je Eminent iz Podgorice, dok je TK As dobio priznanje za poseban doprinos razvoju profesionalnog tenisa
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2012. 13:49h

Goran Tošić i Danka Kovinić najbolji su crnogorski teniseri u 2012. godini, u tradicionalnom izboru Teniskog saveza Crne Gore (TSCG).

Nagrađeni su i državni prvaci u seniorskoj konkurenciji, član Eminenta Ivan Saveljić i Tamara Bojanić iz tivatskog kluba Porto Montenegro.

Za najbolji klub u prošloj godini proglašen je Eminent iz Podgorice, dok je TK As dobio priznanje za poseban doprinos razvoju profesionalnog tenisa.

Najbolji sportski radnik je Vladimir Bekavac iz hercegnovskog kluba SBS.

TSCG proglasio je najbolje u kategorijama do 10, 12, 14, 16 i 18 godina.

U kategoriji do deset godina najbolji su Danilo Raičević (Eminent, Podgorica) i Iva Nišavić (Top Spin, Bar), a do 12 godina Mario Aleksić (Budvanska rivijera, Budva) i Anja Drašković (Diplomatic, Podgorica).

U kategoriji do 14 godina Bodin Aleksić (Budvanska Rivijera, Budva) i Milica Grubač (Igalo) imaju najbolji nacionalni rang, dok su Rezart Cungu (Belvi) i Tamara Bojanić (Porto Montenegro) bili najbolje plasirani na listi Evropske teniske asocijacije (ETA) u 2012. godini.

Do 16 godina, Stefan Radenović (Kotor) i Milica Šljukić (TK Nikšić) imaju najbolji nacionalni, a Pavle Rogan (Eminent) i Tamara Bojanić (Porto Montenegro) najbolji ETA rang.

U kategoriji do 18 godina najbolji nacionalni rang u 2012. godini imali su Petar Damjanović (Porto Montenegro) i Milica Šljukić (Nikšić), dok su najbolji plasman na ITF listi u toj kategoriji imali Ivan Saveljić (Eminent) i Vladica Babić (Eminent)

Nagradu za perspektovne tenisere i teniserke dobili su Vuk Vuksanović (Clay Park, Bar) i Sofija Rađenović (Slovenska plaža, Budva) do deset, a do 12 godina, Stefan Dragović (Eminent), Bogdan Stevović (Bar), Marko Praščević (IN Berane) i Tamara Jočić (Clay Park, Bar) do 12 godina.

Do 14 godina perspektivni teniseri su Maksim Mićković (Nikšić), Matija Bulatović (Winer Bijelo Polje) i Itana Pejović (Eminent), a do 16 godina Danilo Lalić (Nikšić), Anđela Malović (Masters, Nikšić).

Bonus video: