Traži "milione i milione": Eženi Bušar tužila US open zbog pada u karijeri

Kanađanka je podnijela tužbu, jer se okliznula na vlažnom podu, koji nije bio označen znakom upozorenja, i udarila glavom o tlo, ali i povrijedila tetive, zbog čega je morala da odustane od turnira
417 pregleda 9 komentar(a)
bušar, Foto: Printscreen
bušar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 20.02.2018. 20:50h

U Bruklinu je danas počelo neobični sudski postupak, čija je glavna akterka kanadska teniserka Eženi Bušar.

Nekada velika teniska zvijezda, peta igračica svijeta i finalistkinja Vimbldona 2014, a sada 23-godišnja zvijezda društvenih mreža i 116. igračica na svijetu, tužila je organizatore US opena, zbog povrede koju je doživjela tokom takmičenja na američkom Grend slemu 2015. godine.

Kanađanka je podnijela tužbu, jer se okliznula na vlažnom podu, koji nije bio označen znakom upozorenja, i udarila glavom o tlo, ali i povrijedila tetive, zbog čega je morala da odustane od turnira.

Do kraja te godine, Bušar je odigrala samo jedan meč, a taj njen pad označio je, simbolično, i pad na teniskoj sceni...

Nakon prvog ročišta, njen advokat Benedikt Moreli kazao je da će od US opena tražiti "milione i milione", jer je karijera Eženi Bušar od tog trenutka krenula silaznom putanjom i ona, kako je rekao, više fizički nije mogla da izdrži ritam profesionalnog tenisa i ima konstante fizičke probleme.

Advokati US opena su, s druge strane, kazali da se Bušar okliznula, jer je bila neoprezna, te da su istim putem prolazili ostali igrači.

U odbrani su naveli da povreda nije uticala na teniserku, što su potkrijepili njenim aktivnim djelovanjem na društvenim mrežama, učešćem u raznim kampanjama.

"Ona ima obaveze prema brojnim sponzorima, ako bi ih zanemarila njeni prihodi bi bili još manji nego sada, kada nije sposobna da igra tenis na najvećem nivou", rekao je njen advokat.

Eženi Bušar je, nedavno, došla u centar pažnje, nakon što je pozirala za novo izdanje magazina "Sports ilustrejtid".

Bonus video: