Trofej za Vesnjinu

Vesnjina u finalu bolja od Kuznjecove...
62 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Vesnjina, Foto: Reuters
Jelena Vesnjina, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2017. 21:30h

Osvojila je dvije grend slem titule u dublu, jednu u miksu, olimpijsko zlato u Rio de Žaneiru u paru sa Jekaterinom Makarovom, ali je u singlu dugo, predugo čekala veliki rezultat. I dočekala ga je sa punih 30 godina - Jelena Vesnjina je osvojila WTA Premijer mandatori turnir u Indijen Velsu, jer je u maratonskom finalu savladala zemljakinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6:7, 7:6, 6:4.

Meč u vreloj Kaliforniji, čiji su kraj nestrpljivo čekali Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka, da bi se i oni borili za titulu, trajao je čak tri sata i dva minuta!

"Toliko su me obuzdale emocije. Čestitke Svetlani na igri, mi smo sjajne prijateljice i nadam se da će imati puno pobjeda u budućnosti. Hvala mom ocu, koji me sada fotografiše. Ovo je titula za Rusiju", rekla je na pobjedničkom postolju djevojka koja će sa 15. napredovati na 13. mjesto WTA liste.

Kuznjecova, šampionka US opena iz 2004. i Rolan Garosa iz 2009. godine, dobila je prvi set na veoma srećan način - pri vođstvu 7:6 u taj-brejku je jedva dohvatila lopticu, ali je ona okrznula vrh mreže i pala u polje njene protivnice.

Godinu starija od dvije Ruskinje je bila na pragu pobjede, jer je povela 4:1 u 2. setu, ali se djevojka rođena u ukrajinskom Ljvovu vratila u život i izjednačila na 1:1.

U odlučujućem dijelu igre je Kuznjecova vodila 4:2, ali se Vesnjina opet iščupala iz teške situacije i stigla do najveće pobjede u karijeri.

Ovo joj je tek treća WTA titula u singlu u karijeri, a prethodne dvije je osvojila 2013. godine u Hobartu i Istbornu.

"Čestitke Jeleni i njenom timu na sjajnom turniru. Hvala i mom timu na podršci, sjajni ste. Ovo je jedan od najboljih turnira na WTA turu, uvijek mi je lijepo ovdje i jedva čekam da se vratim", istakla je Kuznjecova, koja je i treći put izgubila finale u Kaliforniji, nakon 2007. i 2008.

Bonus video: