Ulcinj domaćin Fed kup turnira, Crna Gora u najjačem sastavu

431 pregleda 0 komentar(a)
Fed kup
Fed kup

Ulcinj će od 15. do 22. aprila biti domaćin turnira treće grupe Evro-afričke zone Fed kupa, saopšteno je iz Teniskog saveza Crne Gore.

TSCG je peti put dobio organizaciju turnira Dejvis ili Fed kupa, a ovogodišnji će biti održan na terenima Teniskog kluba Belvi.

"Nakon dobijanja najvećih ocjena od supervizora ITF-a za prošlogodišnju organizaciju Fed i Davis kup takmičenja, Teniski savez Crne Gore će u posljednjih sedam godina peti put organizovati takmičenje od najvećeg značaja u svijetu tenisa, što do sada nije pošlo za rukom bilo kojoj drugoj zemlji. Najbolje teniserke iz devet zemalja takmičiće se od za jedno mjesto koje vodi u viši rang takmičenja", piše u saopštenju Teniskog saveza.

Na turniru će se, pored crnogorske, naći i selekcije Norveške, Irske, Jermenije, Egipta, Kenije, Maroka, Ugande i Madagaskara.

Reprezentacija Crne Gore koju će ove godine predvoditi selektor Miloš Karadžić, nastupiće sa najboljim sastavom, a za plasman u viši rang najveći konkurenti biće selekcije Norveške i Irske.

"Osim sportskog i promotivnog karaktera, održavanje najvećih reprezentativnih teniskih takmičenja ima i tursitički karakter s obzirom da su dosadašnje organizacije Fed i Djevis kupa bile najava početka turističke sezone gdje je grad Ulcinj koji se pokazao kao izuzetan domaćin imao oko 2.000 noćenja u predsezoni", piše u saopštenju.

Bonus video: