Vavrinka sa Marejem za polufinale, Čilić ispao

Marej je nakon iscrpljujuće borbe u drugom kolu ATP šampionata savladao Nišikorija - 2:1 (6:7, 6:4, 6:4).
0 komentar(a)
Vavrinka, Foto: Reuters
Vavrinka, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2016. 23:09h

Sten Vavrinka djelovao je nezaintesovano u prvom kolu protiv Nišikorija, meč kao da je prošao protiv njega, ali se još nada da će produžiti boravak u Londonu - Švajcarac je pobjedom nad Marinom Čilićem (7:6, 7:6) ostao u trci za plasman u polufinale.

Hrvat je, s druge strane, eliminisan sa zavšnog Mastersa u Londonu nakon drugog poraza bez osvojenog seta, pa će u meču posljednjeg kola protiv Keia Nišikorija igrati samo za novac i za 200 bodova na ATP listi.

Situacija na tabeli grupe "Džon Mekinro" je prilično zamršena, jer može da se desi da tri tenisera nakon posljednjeg kola imaju po šest bodova. To će se dogoditi ako Vavrinka savlada Mareja, a Nišikori slavi protiv Čilića. U tom slučaju o prve dvije pozicije odlučivao bi set-količnik...

Marej je, naravno, u najboljoj poziciji, jer ima obje pobjede, a za plasman u polufinale biće mu dovoljan i set protiv Vavrinke.

Dobar tenis gledan je u duelu bivšeg i aktuelnog osvajača US opena. Oba tenisera čuvala su svoj servis u prvom setu, a Čilić je kod vođstva 5:4 propustio set loptu prije nego što je posustao u taj-brejku - 7:3 za Vavrinku.

U nastavku, Čilić je odmah napravio brejk, Vavrinka uzvratio u 4. gemu izjednačivši na 2:2. Ravnopravna borba gledana je do novog taj-brejka, gdje Švajcarac ponovo nije imao problema - 7:3 i u drugom setu.

Endi Marej i Kei Nišikori igrali su skoro tri i po sata, a nakon iscrpljujuće borbe u drugom kolu ATP šampionata slavio je prvi reket svijeta - 2:1 (6:7, 6:4, 6:4).

Nišikori je dobro namučio Škotlanđanina, dobio prvi set u dramatičnom taj-brejku, nakon što je Marej do tada spasao tri brejk lopte.

Jedanaest poena bilo je potrebno Japancu za vođstvo od 1:0.

Drugi set je bio tek za nijansu manje dramatičan.

Marej je u devetom gemu oduzeo servis japanskom igraču, a u narednom se provukao da ne izgubi prednost.

Nišikori je imao dvije brejk šanse, nije ih iskoristio, a Marej je realizovao treću set loptu za 6:4.

Ni treči set nije mogao bez drame, iako je Marej dva puta oduzeo servis rivalu, poveo 5:2.

Nišikori se, međutim, nije predao.

Smanjio je brejkom na 5:3, pa na 5:4, ali nije mogao dalje - 6:4 za Mareja i plasman u polufinale.

Bonus video: