Vavrinka zakazao švajcarski derbi

Stanislas Vavrinka je savladao Endija Mareja sa 7:6, 6:4 i izborio duel sa Rodžerom Federerom u polufinalu
4 komentar(a)
Stanislas Vavrinka, Foto: Reuters
Stanislas Vavrinka, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.11.2015. 22:26h

Imao je Endi Marej sve na svojoj strani - publiku u „O2 areni”, psihološku prednost nakon što je vratio brejk kada je njegov rival servirao za set, te vođstvo od 4:2 u taj-brejku.

A onda je Stanislas Vavrinka počeo da igra kao u finalu Rolan Garosa, kao onog dana kada je na „Filip Šatrijeu” srušio snove Novaka Đokovića o osvajanju jedinog grend slema koji mu nedostaje...

I Škot je krenuo stranputicom - 30-godišnji iz Lozane je osvojio 16 od narednih 18 poena, dobio 13. gem 1. seta sa 7:4, a u drugom odmah poveo 2:0 i potom 5:2.

Marej je vratio prvi brejk, imao dvije šanse i za drugi i izjednačenje na 5:5, ali se Vavrinka probudio, dobio 2. set sa 6:4 i zakazao švajcarski derbi sa Rodžerom Federerom u polufinalu ATP šampionata.

Taj meč igraće se sjutra veče u 21 čas, a šest sati ranije pod svodovima jedne od najljepših dvorana svijeta sudariće se dva teniska diva - Novak Đoković i Rafael Nadal.

Prvi reket planete i trostruki uzastopni osvajač titule na završnom turniru sezone je upisao dvije pobjede i poraz u grupi „Sten Smit”, dok je Bik sa Majorke ostvario i treći trijumf u „Ilije Nastase” grupi protiv Davida Ferera (6:7, 6:3, 6:4).

Svjestan je, međutim, da će mu za vođstvo od 24:22 protiv jednog od najvećih rivala biti potrebno najbolje moguće izdanje.

„Moram da igram fenomenalno ako želim da imam bilo kakvu šansu. Mnogo pozitivnih stvari sam učinio tokom posljednje dvije sedmice, a sada me čeka prilika protiv najboljeg. Novak je veliki izazov za sve nas”, priznao je Rafa.

Bonus video: