Venus Vilijams želi pehar u Vimbldonu

Venus Vilijams igraće naredne nedjelje u Istburnu, na travi, kako bi se što bolje pripremila za naredni grend slem
0 komentar(a)
Venus Vilijams, Foto: Reuters
Venus Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2011. 21:54h

Američka teniserka Venus Vilijams (30) izjavila je danas da će poslije više od četiri mjeseca pauze pokušati da osvoji šestu titulu na Vimbldonu.

Ona je rekla da se oporavila od povrede kuka - najteže u karijeri.

Venus Vilijams igraće naredne nedjelje u Istburnu, na travi, kako bi se što bolje pripremila za naredni Grend slem.

U Vimbldonu će joj se pridružiti mlađa sestra Serena, koja nije igrala od kada je prošle godine osvojila na tom turniru titulu.

Mnogi igrači bi bili srećni samo zato što ponovo mogu da igraju, ali to nije logika i sestara Vilijams.

"Želimo da pobijedimo na tom turniru i zato smo tu. Ne zbog dobrog rezultata, nego da damo sve od sebe i da osvojimo dvije titule. Da li će to da se dogodi ostaje da se vidi", rekla je Venus Vilijams.

Danska teniserka Karolina Voznijacki trenutno je prva na WTA listi, ali nikada nije osvojila titulu na Grend slem turnirima, pa i spisak najboljih teniserki blijedo izleda bez Serene ili Venus.

"Za 10 godina niko se neće sjećati... Neće me žaliti što sam bila povrijeđena, već će pamtiti ako osvojim titulu. U suštini to je jedino važno", rekla je Venus.

U prvom kolu, u Istburnu, trebalo bi da se sastane sa Andreom Petković. Amerikanka je posljednji put igrala na ovom turniru 1998. godine kada je izbila od Vere Zvonarjove u prvom kolu.

"Ne mogu da vjerujem, konačno sam se vratila. To je bio dug put. Ne mogu da vam opišem koliko sam uzbuđena što ću igrati", rekla je Venus.

Bonus video: