Voznjacki stigla u Podgoricu (foto)

Danska teniserka je privatnim avionom oko 19 časova sletjela na podgorički aerodrom
10 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2015. 18:12h

Crnogorske teniserke sjutra u Ulcinju protiv Jermenije igraju prvi meč Treće grupe Evro-afričke zone FED kupa, i to bez dvije najbolje rangirane teniserke, Danke Kovinić (učestvuje na turniru u Bogoti, gdje je danas uspješno prebrodila prvo kolo savladavši Mariju Paulinu Peres Garsiju iz Kolumbije sa 6:4, 6:1) i Ane Veselinović (povreda).

U prvom meču grupe B, Grčka je savladala Jermeniju 3:0.

Prva zvijezda FED kup turnira u Ulcinju, bez dileme, je Dankinja Karolina Voznijacki, koja je danas oko 19 sati privatnim avionom doputovala na podgorički aerodrom.

Nekadašnja prva igračica svijeta, danas peta na WTA listi, odmah se uputila ka najjužnijoj crnogorskoj opštini, gdje će predvoditi Dansku.

Prije nego je napustila podgoričku “avionsku luku”, rođenja Poljakinja je strpljivo pozirala fotoreporterima i odgovarala na pitanja novinara.

"Vrlo sam uzbuđena. Prvi put sam u Crnoj Gori i zbog toga sam mnogo srećna. Jedva čekam da upoznam vašu zemlju. Naravno, ovdje sam došla da igram, mnogo sam opitimistična. Nadam se da će na turniru biti sve kako treba, odnosno kako se očekuje", rekla je Voznijacki koja će sa saigračicama igrati u grupi sa Norveškom i Alžirom.

Voznijacki, koja je smještena u hotelu “Otrant”, na prvo mjesto WTA liste došla je 7. oktobra 2010. godine, i tu provela 67 nedjelja. U karijeri, međutim, još nije osvojila nijednu grend slem titulu.

"Za tako nešto je potrebno mnogo upornosti, napora i zalaganja. Svaki dan morate teško da radite, da pružate svoj maksimum. Svakako, veliku ulogu u svemu ima i samopouzdanje. Potrebno je da se vjeruje u sebe i svoje mogućnosti, a kada je tako onda je bukvalno sve moguće", zaključila je Voznjacki koja će se u četvrtak obratiti medijima u Ulcinju na konferenciji za novinare.

Galerija

Bonus video: