Zverev i Lendl raskinuli saradnju

Lendl je pomogao Zverevu da osvoji najveću titulu u karijeri, prošle godine na Završnom turniru u Londonu, kada je savladao Novaka Đokovića
1841 pregleda 0 komentar(a)
Zverev, Foto: Reuters
Zverev, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2019. 13:16h

Njemački teniser Aleksander Zverev i legendarni Ivan Lendl raskinuli su saradnju na relaciji trener-igrač poslije nešto manje od godinu dana.

Proslavljeni Čeh je odlučio da završi saradnju sa Zverevim nakon što im ove godine nije išlo prema planu.

Ovakva odluka ne čudi, s obzirom da je teniser nedavno "opleo" po Lendlu, podsjeća B92.

"Ponekad odemo na trening koji traje dva sata. Samo se dogodi da mi odjednom okrene leđa i počne da prepričava kako je igrao golf. Dobio je novog psa, pokazuje mu kako da ide da obavi nuždu. Glavne su mu teme golf i njegov pas", rekao je nedavno Zverev.

Lendl je pomogao Zverevu da osvoji najveću titulu u karijeri, prošle godine na Završnom turniru u Londonu, kada je u finalu savladao Novaka Đokovića.

Mladi Njemac ima problema van tenisa i vrijeme oduzima sudski postupak protiv bivšeg agenta Patrisija Apeja.

"Imam mnogo vere u Sašu koji je još uvek mlad. Mislim da jednog dana može postati veliki igrač, ali trenutno sudski problemi koje ima otežavaju rad na način koji je u skladu sa mojom filozofijom", naveo je nedavno Lendl.

Zverevov sunarodnik Boris Beker bio je upitan da li zna "nešto više" o prekidu saradnje. "Osvojili su Završni turnir zajedno i onda se nešto pokvarilo u tom odnosu. Ne mogu da ulazim u detalje, ali nešto se desilo i vezano je za Apeja", istakao je Beker.

Trenutno peti teniser sveta nije htio da opširnije komentariše rastanak sa Lendlom tokom turnira u Hamburgu.

"Očigledno je da Beker zna više nego ja...", kazao je Zverev.

Bonus video: